Kodukoka tase selgub pannkooki küpsetades

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragne Värk küpsetab pannkooke iga pühapäeva hommikul ja alatasa proovib midagi uut moodi teha.
Ragne Värk küpsetab pannkooke iga pühapäeva hommikul ja alatasa proovib midagi uut moodi teha. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Hiljuti Tallinnas toimunud Eesti parima kodukoka konkursil tuli finalistidel küpsetada pannkooke.


250 pretendendi seast kümne finalisti sekka valitud pärnakas Ragne Värk rääkis, et enne võistlust jagasid korraldajad küll vihjeid, et teha tuleb üks väga levinud roog, aga pannkoogitegu oli kõigile üllatus.



Osalejad said kotitäie toiduaineid, millest tuli kibekiiresti retsept välja mõelda. Küpsetamiseks anti aega 45 minutit. Täpselt tuli kinni pidada nii ajast kui varem kirja pandud retseptist.



Ragne valmistas pannkoogipasta. "See idee tuli hetke ajendil, varem sellist asja teinud ei ole," rääkis ta. "Soov oli teistest erineda ja mitte valmistada etteantud toidust nii-öelda tüüptoitu."



Hinnanguid valminud pannkookidele jagati neljas kategoorias: retseptist kinnipidamine, maitse, väljanägemine ja idee.  



Konkurssi "Kodukokk 2009" þüriid juhtinud ajakirja Oma Maitse tegevtoimetaja Siiri Kirikal tõdes, et võitja valimine osutus üliraskeks. "Nagu selliste võistluste puhul tihti juhtub, said täpselt võrdse punktisumma kaks finalisti. Aga pidime valiku tegema ja võitjaks osutus Maris Arulepa roog, millel oli tugevam maitse," rääkis ta.



Ragne meenutas, et pärast võistlust tuli üks þürii liige ta juurde. "Ütles, et mina olingi see teine inimene, kes sama punktisumma sai," sõnas ta.



Pannkoogitegu pole Ragnele sugugi võõras, neid küpsetab ta iga pühapäeva hommikul - alati retseptiga mängides ja uusi maitseid katsetades. Kõige parema pannkoogitaigna põhiretsepti kasutas ta konkursilgi ja jagab seda lehelugejatele.      



Kodukoka konkursile laekunud retseptidega saab tutvuda aadressil

www.toidutare.ee/kodukokk2009

.





RETSEPT


Pannkoogipasta viiele


Pannkoogitainas:

2 muna, 3 dl jahu, 5 dl piima, 2 sl suhkrut, 0,5 tl soola



Täidis:

0,5 sibulat, 1 paprika, 100 g hakkliha, 100 g suitsusinki, 200 g kodujuustu, 100 g toorjuustu, 2 sl sinepit, 2 pirni, soola, pipart



Klopi munad vahule, lisa vaheldumisi pidevalt segades jahu ja piim. Maitsesta suhkru ja soolaga. Küpseta kuumal pannil ülepannikoogid. Valmis küpsetatud pannkoogid lõika noaga peenikesteks ribadeks.



Haki sibul ja paprika väikesteks tükkideks ning prae koos hakklihaga kuumal pannil õlis klaasjaks. Lisa tükeldatud suitsusingi ribad. Sega omavahel kodujuust, toorjuust ja sinep ning lisa pannil olevale segule. Maitsesta soola ja pipraga. Viimasena lisa pirnikuubikud ja pannkoogiribad. Sega korralikult ja serveeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles