Lõbus digitaalne visiitkaart lihtsustab suhtlust

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port Artur 2 asuva Elioni esinduse müüja Sven Vaska ütleb, et Pokeneid saab kasutada ka võtmehoidjana.
Port Artur 2 asuva Elioni esinduse müüja Sven Vaska ütleb, et Pokeneid saab kasutada ka võtmehoidjana. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Šveitsis leiutatud moetoode Poken on viimase aastaga maailmas äärmiselt suurt populaarsust kogunud ja levib kiiresti Eestiski.


Poken ehk digitaalne visiitkaart jõudis üleeile müügile Pärnusse Elioni esindustesse nii Port Artur 2s kui Kaubamajakas.



Lihtsamalt öeldes on Poken USB mälupulka meenutav riistapuu, mis võimaldab vahetada kontakte kiirelt ja mugavalt ning mis peaasi - virtuaalselt.



Kuu aega ametlikult Pokenit riiki toonud firma Poken Eesti OÜ turundusjuht Karin Audova ütles, et kui nad alguses saatsid tellijatele digitaalse visiitkaardi postiga koju, siis esimese kuu lõpuks kasvas tellimuste arv nii suureks, et nad otsisid turustamisvõimalust läbi müügiketi.



"Saatsime juba 40-50 pakki päevas välja ning siis saigi Elioniga kokku lepitud, et nemad hakkavad Pokenit müüma," selgitas Audova.



Asendab märkmikku


Siiani oleme kirjutanud oma tuttavate andmeid paberitükkidele, vahetanud visiitkaarte, otsinud sõpru Skype'is, Facebookis või Orkutis ning tulemusena on meie kontaktid eri kohtades laiali ja kunagi ei või teada, kas visiitkaardil olev e-posti aadress on veel kasutusel. Seda segadust aitabki korras hoida digitaalne visiitkaart.



Kõik kontaktid on nüüd ühes kohas ja neid on lihtne ja mugav kasutada. Enam ei ole vaja mahukaid visiitkaardihoidjaid ega kulutada aega vajalike andmete täpsustamiseks mööda internetikatalooge või Google'it surfates.



Uue digitaalvidina riikitooja Tartu firma Poken Eesti OÜ märgib oma koduleheküljel, et Pokeni põhimõte on ühendada inimesi nii päris- kui virtuaalmaailmas. Poken ei ole järjekordne on-line-suhtluskeskkond, vaid praktiline võimalus koguda kontakte pärismaailmas, neid säilitada ja siduda oma eri sotsiaalsed võrgustikud ühte kohta.



"Viska viis"


Andmete vahetus toimub "viska viis" põhimõttel. Kontaktide vahetamiseks piisab, kui sirutada oma Pokeni käeke vastu sõbra Pokeni käekest reaalseks käepigistuseks, ning oletegi andmed vahetanud. Loodud kontaktid salvestuvad Pokeni mällu, kuni leiate võimaluse arvutile ligipääsuks.



Värskel Pokeni omanikul tuleb esmalt avada Pokeni koduleht www.pokeneesti.ee ning luua seal oma kasutajakonto. Esmalt tuleb välja mõelda endale kasutajanimi, parool ning lisada toimiv meiliaadress ja üks telefoninumber. Juurde saab panna oma pildi ja sotsiaalvõrgustiku - Fasebook, MSN, Skype jne - andmed ning seejärel kanda need Pokenile.



Järgmisel sisselogimisel võib täiendada oma andmeid sünnipäeva, aadresside, telefoninumbrite ning suurema sotsiaalvõrgustikuga. Üks kasutaja saab luua enda kohta kuni viis visiitkaarti, millel olevad andmed on edastatavad teistele Pokeni kasutajatele.



Hea on seegi, et kui keegi tuttavatest peaks kunagi oma informatsiooni muutma, omate automaatselt uusimaid andmeid teiegi. Olemasolevad kontaktid saab ühendada nii Outlooki kui Apple Mailiga.



Poken sobib kõigile


Küsimusele, kellele on Poken mõeldud, vastab firma turundusjuht, et Poken sobib kõigile. "Ei ole oluline, kas ollakse alles algkoolis, gümnaasiumis, ülikoolis või firma tippjuht," tõrjub turundusjuht kahtlusi, et tegu on noorukite vidinaga.



Noortele mõeldud PokenSparkil on 18 värvivaliku ja näoga niinimetatud Pokeni keha, mille sisse peitub USB liidesega varustatud käsi. Üks käekene mahutab kuni 64 kontakti. Audova kinnitusel jõuavad jõulude eel müüki Lotte-Pokenid.



Ärimeestele mõeldud PokenPulse on olemuselt 2 GB mälupulk, millele on lisatud Pokeni funktsionaalsus 64 kontakti salvestamiseks.



PokenSpark maksab 260 ning PokenPulse 390 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles