Harrastuskalurid saavad taotleda uueks hooajaks püügiluba

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrastuskalurid võrke välja toomas.
Harrastuskalurid võrke välja toomas. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI/PM SCANPIX BALTICS

Homme hakkab keskkonnaamet väljastama järgmiseks püügihooajaks kalastuskaarte.


Keskkonnaamet soovitab harrastuskalastajatel esitada taotlus elektrooniliselt, et vältida iga-aastasi pikki inimjärjekordi.



Kalastuskaartide  elektroonilise taotlusvormi leiab

keskkonnaameti kodulehelt

.



Kuigi elektrooniline lubade taotlemine on tõusuteel, näitab kogemus, et  1. detsembril kipuvad uste taha kogunema taotlejate järjekorrad. Elektrooniline taotluse esitamine aitaks kokku hoida aega ja vaeva ning on kindlasti mugavaim viis, teatas keskkonnaamet.



Elektroonilisi taotlusi saab esitada alates 1. detsembrist kell 0.00, samal ajal kui füüsiliselt saab taotluse esitada alles hommikul kell 8 keskkonnaameti kohalikus kontoris. Keskkonnaameti regioonide vee-elustiku spetsialistide andmed leiab samuti keskkonnaameti kodulehelt.



Et 20. novembril jõustunud keskkonnaministri määrus seab piirid võrgu- ja õngejadade lubadele ning teistele kalapüügivahenditele mitmel kaitsealal, nagu Endla looduskaitseala, Matsalu rahvuspark ja Silma looduskaitseala, lõpevad need load kõige kiiremini.



Limiidid puuduvad forelli- ja lõhejõgede kalastuskaartidele, samuti allveepüügiks ja uute püügivahendite - liivi ja kuuritsa - huvilistele.



Eestis on hinnanguliselt kuni 50 000 harrastuskalastajat. Igal aastal väljastatavate kalastuslubade maht küünib kokku viie tuhandeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles