Kein Einaste oli parim eestlane

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiale pürgiv Kein Einaste teenis Kuusamos sprindi 13. kohaga karjääri suurimad MK-punktid.
Olümpiale pürgiv Kein Einaste teenis Kuusamos sprindi 13. kohaga karjääri suurimad MK-punktid. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Põhja suusaalade maailma karikavõistluste etapil Soomes Kuusamos oli kümmekonnast eestlasest parim Jõulu klubi liige Kein Einaste, saades klassikasprindis 13. koha.


Einaste, kes sai mullu just Kuusamos 28. kohaga elu esimesed MK-punktid, jõudis laupäeval nagu Anti Saarepuu ja Peeter Kümmelgi ajasõidult 30 parema sekka. Veerandfinaalis võitles ta vapralt edasipääsemise nimel, aga kangestus viimasel tõusunukil ja lasi rivaalid mööda.



“Sama juhtus samal kohal eelsõidus. Suutnuks ma seal tuules püsida, võinuks ehk finišisirgel paaristõugetega veel midagi muuta. Natuke kripeldab,” ütles eile hommikul Eestisse jõudnud Einaste autost Tallinna ja Tartu vahel.



“Aga põdeda pole põhjust, nii palju punkte pole ma varem teeninud. See on tunnustus tehtud tööle, samas märk, et tuleb veel rohkem tööd teha,” lisas sportlane.



Einastele andis au ka Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver, öeldes, et A-finaal poleks Einastele olnud utoopia.



Einaste sõitis pühapäeval Kuusamos ka 15 kilomeetri tavadistantsi, lõpetades 88 mehe seas 74. kohaga.



“Mingit kohustust ei olnud, ometi tahtnuks paremini sõita,” ütles Einaste. “Rada oli sprintereid soosiv, aga määrdeolud olid jäisel rajal rasked.”



Kuna Andrus Veerpalu avastart andis 15 kilomeetri rajal 23. koha, Kristina Šmigun-Vähi tagasitulek suurde sporti lõppes 10 kilomeetri rajal 25. kohaga ja Aldo Leetoja taandus kahevõistluses hüpete võitmise järel suusarajal 32. kohale, osutus Einaste Kuusamos edukaimaks eestlaseks.



Reedeni on Einaste Tartu-mail, siis lendab Düsseldorfi.



“Seal on uisusprint ja uisustiilis paarissprint,” rääkis suusataja. “Davosi ma ei lähe, mu järgmine start tuleb kolme nädala pärast Sloveenia klassikasprindivõistlusel.”



Kodumail treenib Einaste Otepää kilomeetrisel kunstlumerajal.



“Ootan pikisilmi, millal külma tuleb, Jõulumäele rada tehakse ja sealgi harjutada saaksin,” jääb Einaste hinges ikka pärnakaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles