Pärnu punakuued vuravad Paidesse

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümmekond jõulutaati kogunes enne jõuluvanade konverentsile minekut Saugasse pisukesele ülevaatusele.
Kümmekond jõulutaati kogunes enne jõuluvanade konverentsile minekut Saugasse pisukesele ülevaatusele. Foto: Ants Liigus

Eile õhtul kogunesid Pärnus ja Pärnumaal tegutsevad kümmekond jõulutaati Saugasse pisukesele ülevaatusele Paides toimuva üheksanda ülemaalise jõuluvanade konverentsi eel.


Paidesse sõiduks läheb homme, kuid Saugas vaadati väed üle: kuidas näeb välja autokastist kujundatud esinemislava, illustreerivad kingikotid-pakid, taatide tarkuseraamatud. Audru Jõelaevanduse Pundist saab Paides Jõululaevanduse Punt, lauljad-pillimehedki olid punakuubedesse rüütatud.



Paide keskväljakul algab homme kell 18 suur rahvapidu, kus esineb Pärnu jõuluvanade ansambel Jõululaevanduse Pundi toel. Enne osaletakse paraadil, näitamaks taatide sõiduvahendeid, ja jõuluvalguse otsimisel Vallimäel.



Mees, kes muudab konverentsi rahvusvaheliseks, oli samuti kohal – Rootsi jõuluvana Lars Erik. Tema vurab koos pärnakatega. Muide, mehel on ees ehtne valge habe.



Konverents poolesaja Eesti punakuuega toimub tänavu Paide “Jõulukrooni” raames. Korraldavad Pärnu jõuluvanad Erni (Üllar Meriste) ja Ärni (Mart Tõnismäe) koos Eestimaa jõuluvanade ühendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles