Galerii: Pärnu video- ja filmifestival avanes tuleetendusega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port Artur 2-es avat Pärnu video- ja filmifestival.
Port Artur 2-es avat Pärnu video- ja filmifestival. Foto: Ants Liigus

Pärnu kaubanduskeskus Port Artur 2 avati eile õhtul vaatemängulise Dark Angeli tule-showga Pärnu filmi- ja videofestival.


Kogu festival toimub tänavu kahes osas: aprillis oli uute audiovisuaalsete teoste esmaesitluste sari autoriõhtute vormis Pärnu raamatukogu kinosaalis ning rahvusvaheline videokonverents Jaapani, USA, Korea, Šveitsi, Nigeeria, Inglismaa ekspertide osavõtul.



Pärnu filmi- ja videofestivali (varasem vilmi- ja fideofestival) eesmärk on olnud kaardistada meediumiüleselt Eesti audiovisuaalset maastikku, tutvustades siinmail vändatud filme, videokunsti, dokumentaalantropoloogiat ning virtuaalmeediat. Samuti esitatakse sisselõikeid mujal maailmas eksperimentaaltasandil toimuvast.



Festivali korraldab Non Grata, videoprogrammi paneb kokku Al Paldrok, virtuaalmeedia osa Raivo Kelomees, filmiprogrammi Andres Maimik ja installatsioonide erikava Taje Tross. Animatsiooni töötuba juhib Jan Berg ja noorteprogrammi veavad Hannes Paldrok ja Jürgen Joa, kes ühtlasi on programmijuhid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles