Kahes Pärnumaa külas on tasuta arvutikoolitused

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmid kaaperdavad kontosid. Foto on illustratiivne.
Kelmid kaaperdavad kontosid. Foto on illustratiivne. Foto: Postimees/Scanpix

Alates detsembrist toimuvad "Ole Kaasas!" algatuse raames tasuta arvuti- ja internetikoolitused veel kahes Pärnumaa külas – Aasa külas Halinga vallas ja Lõpe külas Koonga vallas.


Aasa külas Kaelase koolis koolitusi korraldava Lembit Idvandi sõnul on tasuta arvuti- ja internetikoolitus igale maapiirkonnas elavale inimesele väga vajalik, mistõttu ta loodab Aasa küla ja selle lähipiirkonna elanike kõrget osalust koolitustel.



“Maapiirkondades elavatel inimestel kulub ametlike asjaajamiste peale Pärnu linnas palju aega ja sõiduraha. "Ole Kaasas!" koolitusel õpivad inimesed tegema neid toiminguid kodunt lahkumata veebipõhiselt,” selgitas Idvand.



Koolitustel õpetatakse arvutiga ümberkäimist, internetist info leidmist ja elektronposti kasutamist, ID-kaardi või mobiil-ID abil riigi ja eraettevõtete e-teenuste kasutamist ning dokumentide digitaalset allkirjastamist. Koolitused kestavad neli tundi ning sobivad igas vanuses ja kui tahes suure varasema arvutikogemusega inimestele.



Kaelase koolis ja Lõpe põhikoolis ning mujal Pärnumaal toimuvate tasuta koolitustele saab registreeruda ja koolituste kohta infot küsida telefonil 618 0180 või

"Ole Kaasas!" kodulehel

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles