Pärnumaa omavalitsejad soosivad Metsoja maavanemana

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanemakandidaadi Andres Metsoja (keskel) tutvustuse Pärnumaa omavalitsuste liidus juhatas sisse äsja liidu üldkogu esimeheks valitud Cardo Remmel (paremal).
Maavanemakandidaadi Andres Metsoja (keskel) tutvustuse Pärnumaa omavalitsuste liidus juhatas sisse äsja liidu üldkogu esimeheks valitud Cardo Remmel (paremal). Foto: Urmas Luik

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler tutvustas täna Pärnu maavanema kandidaati Andres Metsoja Pärnumaa omavalitsusjuhtidele, kes esitasid mõlemale küsimusi.


Kiisler arvas alustuseks, et siinsed vallajuhid tunnevad teda kui Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) juhti ministrist pareminigi.



Tunti huvi, kas Metsojast saab hetkel kõige noorem maavanem. Kiisler vastas väikese kahtlusega, et ilmselt see nii tõesti on.



Vändra vallavanem Peeter Reimann päris, kas ministril on üks või mitu maavanema kandidaati, vihjates enda kõrval istuvale ministriga samasse erakonda kuuluvale Häädemeeste vallavanemale Urmas Aavale. Kiisler kinnitas, et vastavalt korrale saab ta esitada valitsusele vaid ühe maavanema kandidaadi.



Are vallavanem Jaanus Männik tundis huvi, et kui Toomas Kivimägi oli mittepoliitiline ja nüüdne maavanema kandidaat Andres Metsoja on ministriga samast erakonnast, kas siis on loobutud mitteparteilistest maavanematest. Kiisler ei olnud Männikuga nõus ja tõi näiteks hiljaaegu ametisse määratud Lääne-Viru maavanema, kes tema teada on parteitu.



"Nähes teisi maavanemaid igapäevases töös, oli Kivimägi väga tugev maavanem, samas kas ta lõpus oli ikka kogu aeg täiesti mittepoliitiline," nentis Kiisler.



Järgmiseks päris Männik, kas Toomase kingad on ikka Andresele parajad, mispeale märgiti saalist naljatledes, et Toomasel ei ole nii suured jalad. "Esialgu ei ole parajad, aga ma olen noor inimene, küll ma kasvan," vastas Metsoja.



Surju vallavanem Evi Kukk tundis muret, kas too mitte POLi senise juhi rolliga harjunult maavanemaks üle minnes omavalitsusliidu tegevust mõjutama ei hakka. Metsoja kinnitas, et sellist kavatsust tal pole.



Kohal olnud 36 omavalitsusjuhist 34 tõstsid käe POLi arvamuse poolt, mille kohaselt on Metsoja sobiv täitma maavanema ametikohta. Rahvaliitlastest Jaanus Männik ja Vilja Alamaa jäid erapooletuks. Valitsus võtab Metsoja suhtes seisukoha tänasel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles