Eleriin Haas võitis Kataris kõrgushüppe pronksmedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleriin Haasale jääb gümnasiaadi meenutama kõrgushüppe pronksmedal.
Eleriin Haasale jääb gümnasiaadi meenutama kõrgushüppe pronksmedal. Foto: Henri Ausmaa

Pärnu Altiuse kergejõustikuklubi sportlane Eleriin Haas võitis Katari pealinnas Dohas ülemaailmsel koolinoorte gümnasiaadil neidude kõrgushüppes kolmanda koha.


“Kõige rohkem teeb rõõmu, et Eleriin parandas väljas hüppamise isiklikku rekordit sentimeetri võrra,” ütles Altiuse klubi treener Ando Palginõmm. “Võistluste protokollist on näha, et ta suutis raskest olukorrast välja tulla ja oma potentsiaali realiseerida.”



Esimene katse ebaõnnestus


Neidude kõrgushüppes võistelnud 16 sportlasest üritas kuus nõrgemat kõigepealt ületada 1.45 ja seejärel 1.55. Kui latt oli seatud 1.60 peale, lülitusid konkurentsi kõik ülejäänud võistlejad.



Esimesel katsel ajas Haas lati maha, kuid teiseks ürituseks oli Pärnu neiu hüppekindluse kätte saanud. 1.65 alistus esimesel, 1.70 teisel ja 1.75 kolmandal korral.



Edasi tõsteti latti kolme sentimeetri kaupa. 1.78 peal oli konkurentsi jäänud seitse hüppajat, kellest järgmisele kõrgusele pääses peale pärnulanna veel neli neidu. 1.81 ületasid Alessia Trost Itaaliast ja venelanna Maria Kuchina esimesel ning Haas teisel katsel ja sellega oli Eestile vähemalt pronksmedal kindlustatud.



Kõrgus 1.83, mis on Haasa isiklikust siserekordist vaid sentimeeter vähem, jäi meie neiul seekord võtmata.



Heitluses meistrikulla pärast sai koolinoorte maailmarekordi 1.89ga esikoha valitsev juunioride maailmameister Trost ja hõbe kuulus kaks sentimeetrit nõrgema tulemusega Venemaa sportlasele.



“Nii tugevatele vastastele pole häbi alla jääda,” kommenteeris Palginõmm Pärnumaa kutsehariduskeskuses õppiva Haasa saavutust. “Eleriini selle aasta kümne parema võistluse keskmine on 1.79, mullu oli see number 1.71. Statistika näitab, et neiu tase ja stabiilsus on oluliselt tõusnud.”



Treener Palginõmm lisas, et eeloleval sisehooajal tahab Haas end proovile panna nii kõrgushüppes kui mitmevõistluses.



Tähtsaim võistlus on juunioride MM


“Jaanuari algul stardib ta Balti matšil viievõistluses,” ütles Palginõmm. “Mitmevõistluses on lihtsam läbi lüüa ja treening pakub palju vaheldust, aga vaatame tulemuste pealt, kuidas edasi minna. Järgmise aasta kõige tähtsam võistlus on juunioride MM Kanadas.”



Kolmanda medali Eestile võitis Kataris Tartu Miina Härma gümnaasiumis õppiv Rasmus Mägi, kes teenis 400 meetri tõkkejooksus Eesti noorterekordi 52,75-ga hõbedase auhinna.



Noormeeste kaugushüppevõistlusel sai viienda koha Tallinna Kuristiku gümnaasiumi õpilane Rasmus Rooks tulemusega 7.12



Kahe võistluspäeva järel tõusid Eesti kergejõustiklased riikide medaliarvestuses neljandale kohale. Täna astuvad võistlustulle Maicel Uibo kõrgushüppes, Taavi Sarapuu ja Indrek Reisberg odaviskes, Kristjan Jäärats 110 meetri tõkkejooksus ning Meelis Siimson kolmikhüppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles