Päikesejänkus on väärtused paigas

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatut esitleti lasteaias ning kõik suured ja väiksed autorid said selle endalegi.
Raamatut esitleti lasteaias ning kõik suured ja väiksed autorid said selle endalegi. Foto: Silja Joon

Pärnu lasteaia Päikesejänku vast ilmunud raamat keskendub inimväärtustele, millega seonduvalt pälvis lasteaed tänavu Tartu ülikooli eetikakeskuselt tiitli „Väärtuskasvatuse lasteaed 2009”.


Raamat on välja antud Avatud Eesti fondi ning haridus- ja teadusministeeriumi programmi “Eesti ühiskonna väärtusarendus 2009-2013” raames eraldatud stipendiumi toel.



Päikesejänku raamatus on lapsevanemate, laste, praeguste ja kunagiste kasvatajate luuletused, jutud, tõsielujuhtumid ning laste ütlemised.



Iga rühm ja lasteaia töötajad on joonistanud oma ühise väärtuste puu, kus kirjas grupi põhimõtted, mille suhtes nad on omavahel kokku leppinud.



Jutud kogumikus räägivad hoolivusest, sõprusest, abivalmidusest ning töökusest, kuid mitte tööst, tutvustas juhataja asetäitja õppe- ja kasvatusalal Maret Põlluste, kes on ühtlasi ka raamatu koostaja. Raamatul on kokku mitukümmend autorit. Trükise kaane on kujundanud õpetaja Alli Helmja.



Väärtuskasvatus on Päikesejänku lasteaia üks prioriteetitest. Kuna selleks tänuväärseks tööks napib abimaterjale, otsustati koostöös lastevanemate algatusel loodud Eesti Tulevikulapse Sihtasutusega osaleda Avatud Eesti fondi ja Tartu ülikooli eetikakeskuse konkursil „Eesti ühiskonna väärtusarendus 2009-2013”. Konkursile laekus 200 võistlustööd eri haridusasutustelt. Tartus konverentsil „Õpilane-väärtuskasvatuse subjekt või objekt?” anti Päikesejänkule üle dolomiidist rändkarikas „Väärtuskasvatuse lasteaed 2009”, millega tunnustati lasteaia süsteemset ja tulemuslikku tegutsemist tervikliku isiksuse kasvamist toetava keskkonna loomisel.



“Päikesejänku väärtuste raamatut” pole võimalik kusagilt osta, sest projekti raames ilmunud teoseid ei saa müüa. Küll on Põlluste raamatut palju kinkinud, näiteks kõigile “Hea alguse” metoodika alusel töötavatele lasteaiarühmadele ja seda võib küsida raamatukogustki. Kogumikuga tänatakse lasteaia koostööpartnereid ja tublisid lapsevanemaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles