Ringraja uus haldaja vaatab tulevikku optimistliku pilguga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aasta suvel said kodulinna autofännid nautida Audru ringrajal Pekingi-Pariisi maratonrallil osalevate vanade sõidukite võidukihutamist.
2007. aasta suvel said kodulinna autofännid nautida Audru ringrajal Pekingi-Pariisi maratonrallil osalevate vanade sõidukite võidukihutamist. Foto: Henn Soodla

Läinud nädalal kuulutas Audru vallavalitsus auto-motoringraja kinnistu hoonestusõiguse konkursi võitjaks tehnikaspordiklubi A2 Racing pakkumise.


“Komisjon, kuhu peale Audru vallavalitsuse ja -volikogu liikmete kuulusid ekspertidena BPE Kinnisvaraekspert Pärnu juhataja Peeter Prisk, Eesti autospordi liidu peasekretär Arno Sillat ja endine vormelisõitja Toivo Asmer, hindas nii Erki Spordi kui A2 Racingu pakkumisi,” rääkis Audru vallavanem Margus Joonas.



“Vaagisime pakkujate senist tegevust nii võistluste korraldamisel kui spordirajatiste haldamisel, nende meeskondade võimekust ja kompetentsust ning muid tingimusi. Kaalukausi võitja kasuks kallutas A2 Racingu parem pakkumine vallale makstavast äripindadelt saadavast rendirahast,” lisas Joonas.



Seitsme aastaga uus rada


Audru vallavanema sõnul ei olnud otsuse tegemine kerge, sest enamikus punktides olid pakkujad võrdsed. “Komisjon hindas kõrgelt Erki Spordi oskusi autovõidusõitude korraldamisel, kuid leidis, et mootorratturite võidusõite suudavad uued tegijad paremini korraldada,” märkis Joonas. “Kõige tähtsam on, et ringraja areng hakkab lõpuks surnud punktist üle saama. Loodan väga, et pooleks sajandiks hoonestusõiguse saanud A2 Racingu tiim suudab juba sel suvel rajal midagi korda saata. Detailplaneeringu kohaselt peab uus ringrada valmis olema seitsme aasta pärast.”



Kõigepealt tuleb uus asfalt maha panna


Audru ringraja uue haldaja, A2 Racingu juhatuse esimees Andres Hall oli tulevikukavadest rääkides üpris napisõnaline.



“Ma ei taha praegu ühtegi konkreetset lubadust ega tähtaega välja käia, me üritame rada järk-järgult edasi arendada ja loodan väga, et juba eeloleval suvel saame siledal teel võidu sõita,” kõneles Pärnu Koidula gümnaasiumi lõpetanud ja TTÜ majandusteaduskonnas ärijuhtimist tudeerinud Hall. “Teeme kõik selleks, et uus rada saaks tähtajaks valmis.”



Küsimusele, millises järjekorras hakkab A2 Racing ringrada uuendama, kostis 31aastane Hall, et esimesed prioriteedid on uue asfaldi panemine, raja elektrisüsteemi tegemine, autode parkla rajamine ning pesu- ning olmeruumide ehitamine.



“Alles siis, kui need tööd on tehtud, hakkame ringrada pikendama ja vajalikke hooneid rajama,” selgitas kuus aastat Super 1600 klassi autoga ringradadel kihutanud ja Eesti meistrivõistlustel nii kulda, hõbedat kui pronksi võitnud Hall.



Rahast rääkides märkis Hall, et kogu ringrajakompleksi väljaehitamine nõuab ligi 50 miljonit krooni.



“Meil on Eesti taustaga finantseerijatega sõlmitud rida eelkokkuleppeid,” ütles Hall. “Olen kindel, et raha taha asi pidama ei jää.”



Andres Hall on koostööks valmis


Kuidas näeb Andres Hall koostöövõimalusi ringraja senise haldajaga?



“Oleme Erki Spordi rahvaga mitu aastat hästi läbi saanud ja ma olen kindel, et meievaheline koostöö jätkub ka edaspidi,” märkis Hall. “Kõik superkrossi sarja võidusõidud on Audru ringrajale teretulnud.”



Oma meeskonda tutvustades rõhutas Hall, et jätkab inimestega, kellega korraldas ringrajal seniseid võidusõite. “Põhijõud on samad, kuid lihtsamad tööd tahame teha projektipõhiselt,” selgitas Hall. “Võtsime oma kampa ka praeguse Audru ringraja väljaehitaja ja pikaajalise auto- ning motospordielu edendaja Enn Teppandi, kelle nii pikaajalistest kogemustest kui tehtud vigadest on meil palju õppida.”



Erki Sport soovib võitjale edu


Viimastel aastatel Audru ringrajal toimetanud Erki Spordi juhatuse liige Peeter Raudsepp ütles, et soovib Andres Hallile ja tema tiimile edu.



“Kindlasti ei hakka me Audru valla otsuse peale edasi kaebama,” märkis Raudsepp. “A2 Racingu meestel on hea stardipositsioon – 50aastane leping ja kehtestatud detailplaneering annavad neile tuleviku suhtes kindlustunde. Soovime, et konkursi võitja saaks võimalikult kiirest tööle hakata.”



Küsimusele, kuidas kommenteerida A2 Racingule võidu toonud pakkumist, kostis Raudsepp: “Kindlasti ei ole ringraja haldamine kasumit tootev ettevõte ja seetõttu leidsime, et A2 Racingu poolt Audru vallale pakutud protsent rendirahast oleks meile selgelt üle jõu käinud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles