Aliis Allas: Huvi squash’i vastu on hüppeliselt tõusnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aliis Allas.
Aliis Allas.
Squashitreener Aliis Allas, hiljuti korraldasite Mai-squashi klubis Pärnumaa naistele aastalõputurniiri, kus osales 18 mängijat. Kas oskasite nii arvukat osavõttu prognoosida?

Ei osanud, sest isegi Eesti meistrivõistlustele on nii palju naisi haruharva tulnud. Peale Pärnu mängijate tulid end proovile panema Kilingi-Nõmme näitsikud. Kõige vahvam on, et asjatundlik publik elas võistlejatele hasartselt kaasa.



Olete valitsev Eesti meister. Miks te ise ei mänginud?


Minu õlul olid seekord turniiri korraldamise rõõmud ja mured. Naiste squash’ilahingu võitis Helme Janson Pärnust, kes alistas tasavägises finaalis tulemusega 2:1 Anett Noppeli. Pronksiheitluses sai Janely Saar jagu Meril Allikivist.



Kui palju on Pärnumaal squash’imängu võimalusi?


Maisquashi klubil täitus üheksas tegevusaasta, mängida on võimalik veel Audrus ja Kilingi-Nõmmes. Huvi squash’i vastu on linnas ja maakonnas viimase aastaga hüppeliselt kasvanud. Kevadel käivitasin naiste squash’iõhtute projekti eesmärgiga koondada kõik huvilised, olenemata kogemustest ja mänguoskustest. See ettevõtmine muutus kohe populaarseks. Kõik huvilised on oodatud Maisquashi klubisse esmaspäeviti ja kolmapäeviti kell 18.



Kui head näevad meie naised välja Eesti paremikuga võrreldes?


Kahekordne Eesti meister Anne Janson on aktiivsest spordist loobunud, praegu õpetab ta lastele squash’imängu saladusi. Sel aastal osales Eesti meistrivõistlustel kuus pärnulannat ja me võitsime nii naiste kui neidude kulla. Järgmise aasta meistrivõistlustele läheme suurema hulga sportlastega.



Kuulusite 2002. aastal naiste paremikku, aga siis kadus teie nimi võistluste protokollidest. Millega vahepealsetel aastatel tegelesite?


Elasin, töötasin ja õppisin laias maailmas. Pikka aega viibisin Küprosel. Väga huvitav oli see aeg, kui töötasin ümber maailma sõitvatel reisilaevadel füsioterapeudina. Hiljuti sooritasin rahvusvahelise squash’itreeneri kutseeksami ja ilmselt jään mõneks ajaks Pärnusse tööle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles