Pärnumaal alustavad esimesed ameti osaoskuse õppurid

, projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihemetsa mõisapark.
Tihemetsa mõisapark. Foto: Värdi Soomann

Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuses alustab 23. septembril ameti osaoskuse õppurite esimene grupp.

Tegu on Euroopa sotsiaalfondi projektiga „Osaoskus on ameti alus“, kus poole aastaga saavad noored katsetada just seda eriala, mis neile meelepärane. Õppuritele pakutakse individuaalset nõustamist ja aidatakse planeerida karjääritegevusi. Oluline pole projektis osaleja haridustase, alustada ameti osaoskuse õppes saavadki need, kellel mingil põhjusel hariduse või kutse omandamine on pooleli jäänud ja kindlat tulevikusuunda veel pole.

Projektitegevused on mõeldud töötutele noortele vanuses 16–24 ja kuni seitsmeaastase lapsega kodus olnud lapsevanematele. Kui muidu ei pruugi kohe ja kindlalt teada, kas unistuste amet on see õige, siis osaoskuse õppimine annab võimaluse proovida ja katsetada. Ja sobivuse korral jätkata valitud karjääriredelil liikumist. Soovi korral võib kogutud ainepunktid kutsekooli astudes üle kanda. Õpipoisist võib saada hea meister!

Projektiõppurid liituvad kooli põhigruppidega erialamoodulites avatud õppe vormis ja käivad kooli- ja ettevõttepraktikal. Õppuritele makstakse stipendiumi ja sõidutoetust ning karjäärispetsialistide toel valmib igale noorele isiklik karjääriplaan. Tööklubi üritustel õpitakse dokumentide vormistamist ja seda, kuidas olla edukas tööintervjuul. Peale ametiõppe ja praktika pakutakse noortele sotsiaalset suhtlust ja õpioskusi arendavaid koolitusi ning meeskonnatreeninguid, mis aitavad tööeluks paremini valmistuda ja karjääri teadlikult kujundada.

Noored, kes pole seotud õppimise ja tööga, saavad liituda nii septembris alustava rühmaga, kus on jäänud veel paar vaba kohta, kui ka järgmiste rühmadega, mis alustavad veebruaris 2014 ja augustis 2014.

Projekt „Osaoskus, karjäärinõustamine ja tööpraktika Pärnumaa kutsehariduskeskusest on ameti aluseks“ viiakse ellu Euroopa Liidu sotsiaalfondi meetme „Kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamine“ abil. Projekti kogumaksumus on 248 997 eurot, millest Euroopa Liidu toetus moodustab 85 protsenti.

Sihtgrupp on 16–24aastased noored, kes on põhi-, kesk- või kutsehariduse omandanud või katkestanud ja kes ei ole viimase nelja kuu jooksul töötanud või tegutsenud füüsilisest isikust ettevõtjana, ja kuni seitsmeaastase lapse vanemad, kes on vähemalt viimased 18 kuud olnud kodused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles