Endla avab hooaja lavastusega "Armastuse õigekiri"

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks kirjanikku: külaline ja võõrustaja, süvausklik ja naistemees. Kaks naist ja rohkelt külalisi - see teeb elu villas veelgi segasemaks.
Kaks kirjanikku: külaline ja võõrustaja, süvausklik ja naistemees. Kaks naist ja rohkelt külalisi - see teeb elu villas veelgi segasemaks. Foto: Mats Õun

Pärnu teater Endla avab täna õhtul uue hooaja esietendusega "Armastuse õigekiri", mis sündis Gerda Kordemetsa lavastuses ning Vene filmistsenaristi ja režissööri Dunja Smirnova filmi ainetel.

Loo sündmused arenevad  ühes Lõuna-Prantsusmaa villas, kus kirjanik Ivan naudib koos oma abikaasa Vera ja noore armukese Galjaga Vahemere-äärset päikest, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Koos pidutsetakse ja tähistatakse mehele antud Nobeli preemiat. Peategelast, kelle prototüübiks on  tunnustatud vene kirjanik Ivan Bunin, kehastab Ago Anderson.

Lavastaja Gerda Kordemets rõhutab, et kuigi etendus põhineb tõestisündinud lool, ei olnud eesmärgiks dokumentaallavastus ega Dunja Smirnova filmi üks ühele kopeerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles