Inimesed söövad kartulit aina vähem

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paluka talu põldudel on kartulit nopitud juba jaanipäevast saati ning suurema osa võtavad üles perenaine ja peremees kahekesi: Tiia Lepmets on kombainil.
Paluka talu põldudel on kartulit nopitud juba jaanipäevast saati ning suurema osa võtavad üles perenaine ja peremees kahekesi: Tiia Lepmets on kombainil. Foto: Ants Liigus

“Meil oleks juba kogu kartul üles võetud, kui iga päev seda turul müümas käia poleks tarvis. Praegu on müügiaeg, sest ega me seda kartulit endale koju kokku kuhjamiseks ei kasvata,” seletab kartulikasvataja Arnold Palu.

Kartul põlluserval koormas rõõmustab silma – see on priske, puhas ja veatu.

Lemmetsa külas Paluka talus kasvatavad kahekesi 13 hektaril kartuleid Arnold Palu ja Tiia Lepmets. Tütred on kodust kaugel ja lapselapski hakkab Soomes kooli minema, ent Paluka peremees ja perenaine on oma eluviisile truuks jäänud. Palmi alla puhkama minna pole nad oma sõnade kohaselt kunagi ihanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles