Pärnu noored kogunevad protestimist õppima

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe gümnaasium
Ülejõe gümnaasium Foto: Urmas Luik

Reedel toimub Pärnu Ülejõe gümnaasiumis noortekonverents “Protest on demokraatia alus?”, kus noored saavad õppida ja arutada, mis on protest, miks protestida ja kuidas seda tõhusalt teha.

”Vabadele ja demokraatlikele ühiskondadele on teatud arenguetapil omane võtta kehtivaid vabadusi ja õigusi iseenesestmõistetavana, ent ajalooline kogemus on näidanud, et neid hüvesid on lihtne ära võtta või kaotada. Oma meelsuse avaldamine ja protestimine on õigused ja hüved, mida me peame oskama hästi kasutada, et enda ja teiste õigusi kaitsta,” rääkis ürituse korraldaja Sandra Vokk sihtasutusest Unitas.

Konverentsil toimub näidisväitlus, mis lahkab sõnavabaduse piiramist. Sellele järgnevad mõttevahetus ja arutelu protestikultuurist ning sõnavabadusest, milles noorte kõrval osalevad ühiskonnategelane ja kodanikuaktivist Siim Tuisk ning Pärnu Postimehe uudistetoimetaja Teet Roosaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles