Maalihe Kolga ojal peatati ja kallas kindlustati

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ojja varisenud nõlv on uuesti planeeritud, kaldad kindlustatud, jõesäng puhastatud ja kõrgendikule muru külvatud. Eemalt paistev eluhoone näib olevat nüüd väljaspool ohtu.
Ojja varisenud nõlv on uuesti planeeritud, kaldad kindlustatud, jõesäng puhastatud ja kõrgendikule muru külvatud. Eemalt paistev eluhoone näib olevat nüüd väljaspool ohtu. Foto: Ants Liigus

Tänavu jaanuaris Varbla vallas Kolga oja kaldal asuva põlise Vesiveski talu õues lihkus pea pool luitemäest sulailmadest kerkinud vooluvette ja varinguserv polnud elumajast enam kaugemal kui kümmekond meetrit.

Võimaliku uue varingu ohu hoonetele, inimeste varale ja tervisele hindasid riigiametnikud sedavõrd reaalseks, et keskkonnaamet loobus looduskaitse alla võetud Kolga luitemännikust tingitud rangetest tegevuskeeldudest.

Samal ajal oli Vesiveski perenaise Eili Laasi hinnangu kohaselt just tegevusetus see, mis suure maalihke oja kaldal esile kutsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles