Kuninga kooli kodu-uurijad olid parimad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpilane Frida Kristensen oma kodu-uurimistööd ette kandmas.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpilane Frida Kristensen oma kodu-uurimistööd ette kandmas. Foto: Inga Merisaar

Pärnu Kuninga tänava põhikooli seitsmendad klassid ja neljanda klassi õpilane Frida Kristensen võtsid Paides vastu üle-eestilise kodu-uurimusliku konkursi "Tore on olla, kui pere on koos!" kiituskirjad.

Eelmisel õppeaastal toimunud üle-eestilisele 3.–6. klasside kodu-uurimuslikule konkursile võis esitada töid nii individuaalselt kui ka klassiti. Kuninga koolist võtsid konkursist osa mullused 6. klassid ühistööga ja 3. klassi tüdruk Frida Kristensen.

Õpetaja Marju Sepa juhendamisel valminud 6. klasside kollektiivne töö perede traditsioonidest oli konkursi parim ja mahukaim – 34 autoriga. „Olete suutnud peaaegu kõik autorid ühise mütsi alla paigutada, kirjeldades tegevusi, mida teie peredes tavaliselt tehakse,“ tunnustas žürii tööle lisatud kokkuvõttes.

„Autorid on saanud suure tööga hakkama. Kindlasti leidke aega seda oma koolikaaslastele tutvustada,“ soovitas žürii.

Kiituskirjaga tunnustati ka õpetaja Marju Seppa kui parima kodu-uurimustöö juhendajat.

Individuaalse töö esitanud ja tunnustusüritusel ettekandega esinenud Frida Kristensen sai samuti kiituskirja parima kodu-uurimusliku töö eest. Teda juhendas Inga Merisaar, kes pälvis kiituskirja parima kodu-uurimustöö juhendajana.

Noored kodu-uurijad kogunesid Paidesse tunnustusüritusele 13. septembril. Inga Merisaare ütlust mööda kujunes sellest meeldejääv päev. „Lastele ja õpetajatele korraldati Paides linnamäng, kus tuli otsida piltide järgi linnas tuntud ja kuulsaid objekte. Pärast pidulikku osa külastasime aga kõik Wittensteini ajakeskust,“ kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles