Tervisenädal lükkas Uulu koolipere liikuma

, huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisenädalal valmistasid Uulu koolis maitsvaid salateid nii suured kui ka väikesed.
Tervisenädalal valmistasid Uulu koolis maitsvaid salateid nii suured kui ka väikesed. Foto: Erakogu

Uulu põhikoolis lõppes tervisenädal, mis keskendus liikumisele ja tervislikule toitumisele.

Esmaspäeval said kõik klassid ja õpetajadki suured tabelid seinale. Iga päev tuli jälgida oma füüsilist liikumist – kõndimist, jooksmist, jalgrattaga sõitmist või ajaliselt trennis/õues viibitud aega – ja söömist. Hommikusöök ning puu- ja juurvilja söömine olid ausse tõstetud.

Kolmapäeval osalesid klassid tervisesalati konkursil. Žürii – õpetaja Kaja, õpilasesinduse president Martin ja koolitädi Tiiu – hindas salati väljanägemist ja loomulikult maitset. Töö oli raske, sest hinnata tuli 17 salatit. Salatite valmistajateks ei olnud ainult õrnad tütarlapsed, vaid ka väga mehised spordimehed ja toitu armastavad tegijad.

Neljapäeval külastasid Uulu kooli väga toredad noored, kes on ellu kutsunud kooliprojekti „Julgelt vastu“. See räägib koolikiusamisest ja kuidas sellest märku anda, olgu tegu kas kiusatava või pealtnägijaga. Loengust said osa kõik kooli õpilased.

Reede lõppes kogu koolile ühise spordipäevaga „Reipalt koolipinki“. Esiti jooksid klassid krossijooksu ja siis suundus iga klass vahvale orienteerumisrajale, kus õpetajad neid kontrollpunktides ülesannetega ootasid. Proovile tuli panna julgus ja sihikindlus, mida nõudis näiteks täpsuslaskmine.

Kogu nädala olid õpilaste jaoks koridori aknalaudadel suured kandikud õuna-, pirni-, porgandi- ja kaalikalõikudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles