Tantsuõpetaja Rita Mändla pälvib linna teenetemärgi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsuansambli Kajakas kunstiline juht Rita Mändla.
Rahvatantsuansambli Kajakas kunstiline juht Rita Mändla. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu otsustas tänasel istungil anda välja teenetemärgi rahvatantsuansambli Kajakas kunstilisele juhile Rita Mändlale. Tantsuõpetaja pälvis tunnustuse olulise panuse eest Pärnu linna rahvakultuuri edendamisel.

Rita Mändla alustas rahvatantsuansambli Kajakas assistendina tööd 1978. aastal ja sai ansambli juhendajaks 1983. aastal. Tänavu täitub tal Kajaka eestvedajana 30 aastat.

Pärnumaa ainsas rahvatantsuansamblis on Mändla käe all tantsinud ja tantsib praegugi hulk tantsuõpetajaid ja -loojaid. Mändla juhendab ansambli viiest rühmast kolme.

Kajakas on esindanud Eestit ja Pärnut mitmel pool välisriikides, osaledes hansa- ja Esto päevadel ning rahvusvahelistel festivalidel. Kajaka rühmad on esinenud kõigil maakondlikel ja üleriigilistel tantsupidudel. Ta on olnud lavastajana kaastegev maakondlikel tantsupidudel.

Rita Mändla eestvedamisel on Pärnu rahvatantsijatel juba aastaid tihedad sidemed Udmurdi rahvatantsijate ja Toronto eestlaste rahvatantsurühmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles