Amburitel oli kuldne hooaeg

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ammu ambu laskev Ain Järvesaar on tänavusest kolmekordne maailmameister.
Ammu ambu laskev Ain Järvesaar on tänavusest kolmekordne maailmameister. Foto: Erakogu

Augustis Rootsist Gotlandi saare pealinnast Visbyst üllatuslikult kotitäie MM-kuldadega naasnud ammulaskjad võistlesid septembris Austrias EMil ega jäänud sealgi tühja käega.

Kaua ambu lasknud, nüüd esimesed MM-medalid, ja kohe kolm kuldset teeninud Eesti Posti arendusjuht Ain Järvesaar ütles, et varustus töötas Gotlandil laitmatult ja vorm oli hea, aga tunnistas nii seda, et kunagisest treeningkoormusest on ta kaugel, kui fakti, et Visby MM peeti ammulaskmise nõrgema konkurentsiga versioonis.

“Omal ajal lasksin kaks korda päevas, nüüd on meil suviti kuus üks võistlus ja üks trenn enne seda. Lisaks muidugi muu sportlik liigutamine. Viljandlased lasevad kaks korda nädalas,” teab Häädemeeste klubis laskev Järvesaar. “Visbys oli kümne riigi ja 66 laskuriga WCSA versiooni MM, millel osalesime viimati kümme aastat tagasi. Siis saime võistkonnaga hõbeda, mina olin individuaalselt neljas. IAAU versiooni MM, kus tavaliselt käime, on tasemelt kõvem.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles