Jaanus Männik: Eesti tulumaksusüsteemi saab korrastada küll

Jaanus Männik
, Surju vallavanem, riigikogu rahanduskomisjonis aastail 1995–2003
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Männik.
Jaanus Männik. Foto: PP

Ärksamate majandusteadlaste ja ekspertide eestvõttel, erakondade kaasalohisemisel ning enne kohalikke valimisi ja tuleva aasta riigieelarvet tehes on tuliseks kujunenud maksuvaba tulu teema, mis oli poliitikaareenilt lahkunud Rahvaliidu üks omaaegseid leivanumbreid.

11. septembri selleteemalist ETV „Foorumi“ saadet kuulates hakkas lausa piinlik rahandusminister Jürgen Ligi pärast. Tema viimaste aastate televäitlusi jälgides pole see kahjuks esmakordne. Alati on tekkinud küsimus, kas nii esindatakse Eestit Euroopa Liidu rahandusministrite arupidamistel? Kuidas on võimalik ministri selline ignorantne ainu- ja kõiketeadja kultuuritus?

Tunnistan, et erinevalt eelmistest „Foorumitest“, kus sedasorti klähvimine juba paljudel kombeks, olid seekord teised esinejad korrektsed ja asjalikumad. Erinevalt minister Ligist ei arva ma, et tulumaksusüsteemi arvutused on üksnes ministrile jõukohane kõrgem matemaatika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles