Spordipreemiaid jagus kuue ala tippudele

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: Raigo Pajula/Postimees

Pärnumaa parimaid sportlasi jagus kultuurkapitali preemiatega pärjatute sekka, spordi aastapreemia nominente oli 14 kategoorias, eile kutsuti Strandis lavale kuue spordiala tippe.


Kultuuripärliks nimetati Jõulumäe tervisespordikeskuse eestvedaja Enn Tasalain, kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupilt said preemia MM-pronks ja EM-kuld sõudja Allar Raja ning 50. Pärnu jalgratturite tänavasõidu korraldajad.



Spordi aastapreemia saajate seas oli suusatajaid, kergejõustiklasi, sõudjaid, jalgrattureid, motomehi ja rannavõrkpallureid.



Parimaks meessportlaseks tunnistati Liberecis suusatamise MM-võistlustel 15 kilomeetri klassikadistantsi võitnud Andrus Veerpalu. Kunagi Jõulumäel alustanud ja karjääri lõpuni Jõulu suusaklubi liikmeks jääda lubanud Veerpalu valmistub veebruaris Vancouveris algavaks taliolümpiaks kahekordse olümpia- ja maailmameistrina.



Naistest sai parima tiitli Euroopa talvistel karikavõistlustel odaviskes teiseks tulnud Pärnu Altiuse klubi liige, nüüd Tallinnas politseinik Moonika Aava.



Parima naisjuuniori auhind anti üle kuni 23aastaste sõudjate MM-võistlustel ühepaadil hõbemedaliga üllatanud kalevlasele Kaisa Pajusalule, kes pärissõudmise kõrval tänavusest ka ergomeetrisõudmise naiste ja U23-klassi maailmameister.



Tõstamaa neiu Liina Laasma võidud odaviskes noorte olümpiafestivalil Soomes ja gümnasiaadil Kataris ning viies koht noorte MM-il andsid talle Pärnumaa parima spordineiu auhinna. Laasma juhendajat Jaan Tamme pärjati Pärnumaa parima noortetreeneri auhinnaga.



Pärnu Kalevi tõusev täht jalgrattaspordis Timmo Jeret võitis Eestis hulga omaealiste võistlusi nii maanteel kui krossirajal, näitas end ka rahvusvahelistel noortetuuridel, talle jääb 2009. aastat meenutama Pärnumaa parima noormehe auhind.



Võistkondadest hindasid parimate valijad kõige kõrgemalt Euroopa sõudmismeistrivõistlustel neljandaks tulnud kaheksapaati, milles sõitsid Andrus Sabiin, Jaan Laos, Alvar Räägel, Artur Maier, Martin Absalon, Sten Villmann, Alo Kuslap, Rauno Talisoo ja roolimees Siim Schvede. Nii seda paatkonda kui tänavuste saavutuste eest Eesti parimaks võistkonnaks tunnistatud Allar Raja ja Kaspar Taimsood treeniv Matti Killing sai Pärnumaa 2009. aasta treeneri tiitli.



Noortevõistkondadest teenisid aasta auhinna rannavõrkpalli omavanuste EMil pronksi saanud Martti Keel ja Rauno Liivrand, rannavõrkpallurid on ka kurtide MMil edukalt mänginud ja selle eest invasportlase preemia pälvinud Karin Pärn ning Kristel Laansoo.



Parimaks tehnikasportlaseks tunnistati Euroopa veteranide meister enduros Toivo Nikopensius, edukaima veterani tiitli sai Vändra aeroobikatreener, veteranide MM-pronks kergejõustiku seitsmevõistluses Terje Õiglane.



Aasta spordiedendaja/üllataja on rannavõrkpalli- ja rannajalgpalliväljaku teinud ning neil aladel võistlusi korraldanud Reiu puhkekeskus, aasta sporditoetaja on Pärnu võrkpalliklubile tugeva õla alla pannud Villu Voogel Ruukki Products ASist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles