Kuno Erkmann: Paikuse vald 2009

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuno Erkmann, Paikuse vallavanem, kogus valimistel rekordilised 783 häält.
Kuno Erkmann, Paikuse vallavanem, kogus valimistel rekordilised 783 häält. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lõppevat aastat jääb kahjuks eelkõige meenutama uskumatult kiire majandusmurede jõudmine meie ellu. Ja seda nii riigi, valla kui iga pere tasandil.


Äärmiselt keeruline olukord on sundinud meid revideerima oma majandusalaseid teadmisi ja kogemusi, on mõneti muutnud ilmaasjadest arusaamistki.



18 aastat tagasi pani mind imestama Saksa talupoeg, kes hommikul läks kõigepealt arvuti juurde uurima maailmas toimuvat ja alles siis hakkas langetama otsuseid. Keegi meist ei tohiks teha kiirustades emotsionaalseid otsuseid, mis tulevikus maksavad majanduslikus mõttes valusalt kätte.



Paikuse vallas iseloomustab 2009. aastat jõuline infrastruktuuride arendamine. Tänu koostööle kohalike ettevõtjatega ehitasime üle kahe kilomeetri mustkattega teid, elamualadel sai mustkatte alla 1,2 kilomeetrit teid ning jalakäijate teid tegime juurde 1,4 kilomeetrit.


Omaette suursündmus oli suvel Paikuse Põhikooli algklasside maja valmimine, mis kindlasti on valla arengu üks nurgakive. Suuremate investeeringute puhul saime abi kas riigilt või Euroopa Liidu fondidest.



Lõplikuks hinnangu andjaks aasta tegususe kohta jääb ikkagi vallakodanik, ta kas on rahul või ei ole seda mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles