Al Paldrok: Pärnu kunstnikud rändavad maailma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Al Paldrok, kunstnik.
Al Paldrok, kunstnik. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Aastal oli mitmeti positiivne: esimest korda Pärnu “In Graafika” festivali ajaloos tuli huviliste rohkuse tõttu tellida Tallinnast ühe asemel mitu festivalibussi. “Diverse Universe” performance’i-festival jõudis poolteise kuuga läbi Pärnu, Tallinna, Rakvere, Tartu, Paide, Riia, Berliini, Baseli, Toulouse’i ja Marseille’ Barcelonasse. Detsembrikuine filmi- ja videofestival valiti kultuurkapitali poolt Pärnu aasta kultuurisündmuseks.


Esinesime näituste ja performance’idega Koreas, Hiinas, Jaapanis, New Yorgis, Rootsis, Hispaanias, Prantsusmaal, Saksamaal.



Academia Non Grata professor Anonymous Boh viibis novembris kuuajasel akadeemilisel ekspeditsioonil Lõuna-Ameerikas Tšiilis, pidades loenguid ja tehes presentatsioone Non Gratast ja kollektiivsest sõltumatust kunstipraksisest ning performance-workshop’e. Kokku üle 1000 kilomeetril liinil Santiago - Chillan - Concepcion - La Serena - Coquimbo ning nimetatud linnade ülikoolides ja kultuurikeskustes, nagu Universidad de Chile, Universidad de Arcis, La Escuela Artistica Chillan, Universidad Conception, Balmaceda Centro Cultural, Unversidad de La Serena. Chillani Museo Internacional de la Grafica muuseumis avati Pärnu taustaga kunstnike graafika näitus “Grafica Contemporanea Estonia”.


Tagasi üles