Tikkimine muutus Aital harrastusest tööks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Mõtlesin, et tulen põõsa tagant välja ja näitan, millega tegelen," näitab Aita
Tammekivi oma õmblus- ja tikkimistööd Pärnus Kaubamajaka jõulupromenaadil.
"Mõtlesin, et tulen põõsa tagant välja ja näitan, millega tegelen," näitab Aita Tammekivi oma õmblus- ja tikkimistööd Pärnus Kaubamajaka jõulupromenaadil. Foto: Urmas Luik

Jõulueelses saginas askeldab Kadjaste küla piirielanik Aita Tammekivi linnas Kaubamajaka promenaadil ja moodsas ärikeeles öeldes pakub teenust. See tähendab, müüb oma näputööd: lapitekke, põllesid, tikandiga rätikuid, linikuid ...


"Mõtlesin, et tulen põõsa tagant välja, varem ei ole ma siin olnud," räägib Aita, kelle kodu jääb Rõusa külla, mis ju üks Kadjaste piirkonna külasid.



Äriregistri järgi on osaühingu Vahassar põhitegevus metsamajandus ja metsavarumine ning individuaalõmblus, rätsepatöö ja masinatikand. See teine põhitegevuse pool jääb Aita hooleks, esimene on tema kaasa oma, kuigi neljalapselise pere emal-isal on mõlemal taskus maaülikooli metsanduse eriala diplom.



"Tikkimine on mul hobist tööks muutunud," mainib Aita.



Kingituste ostmise õhinas kaovad nobenäpu eest letilt masinatikandiga põlled, rätikud, eritellimusel kapuutsiga lapse saunalina, millel ilutseb lapse nimi.



Uudistajad otsivad eripära ja on tänulikud oma soovide täitjale. Tegija rõõm on teadmises, et Vändra laante vahel viis aastat tegutsemisest on teadlik suur hulk inimesi, linlasi eelkõige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles