Juhtkiri: Tervislikku aastat!

, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu Postimees soovib kõigile oma lugejatele vähem närvilist, rohkem rõõmulist ja peamiselt headest sõnumitest kantud uut aastat! Tulgu alanud aasta eelmistest tervislikum ning meid viimasel ajal vaevanud muredest vähegi tervendust pakkuv!


Aasta esimese lehenumbri toimetust tutvustavad pildid tegime sedapuhku Pärnu spordihallis. Esmalt muidugi seetõttu, et spordihalli valisid lehelugejad linna eelmise aasta parimaks teoks. Mida rohkem pärnakaid leiab tee spordihalli kas ise rassima või teiste heitlemist pealt vaatama, seda enam tõuseb rajatisest kasu ja seda hõlpsam on linnal säästuajal kulukat ehitist ülal pidada.



Teiseks tahame oma eeskujuga soovida kõigile tervislikumat olemist. Kui me iseendast ei hooli, ei maksa läbematult nõuda, et keegi teine meie enneaegu käestlastud tervist turgutama peaks. Rahvusvahelised edetabelid, kus eestlased on tipus küll joodud alkoholiliitrite, küll meeste eluea lühiduse poolest, ei too meile au. Võime küll manada, et meie kliima on kehv, loomulaad depressiivne ning argipäev ränk, kuid see ei anna õigustust endast mitte hoolida.



Tervislikumaks eluks ei ole tarvis ülikallist varustust või üliinimlikku tahtejõudu. Piisab sellest, kui leida endale meelepärane ja jõukohane sportlik tegevus ning käia rohkem jala. Alanud aasta esimeste päevade postkaardiliselt kaunid talveilmad lausa kutsuvad nelja seina vahelt välja ennast liigutama.



Tegelikult algabki meie argi- või ühiskonnaelu tervendamine just isiklikust enesetundest. Tervete, töövõimeliste elanike ettevõtlikkus on peamine, mis meid masust välja aitab.



Vaid riiki manades või linnavalitsust kirudes ei jõua me kaugele. Samal ajal peavad ükskõik millise tasandi võimukandjad sel aastal rahvaga samaväärselt pingutama. Härrased, valimisi sel aastal ei ole! Tuleb teha tööd ja koostööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles