Kaido Saar: Intresside võrdlemine säästab raha

, Bigbanki juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Saar.
Kaido Saar. Foto: PP

Hiljutine TNS Emori uuring näitas, et kuigi Eesti inimestel on ootus soodsamate laenutoodete pakkumise järele selgelt olemas, pole ligi pool väikelaenu võtnud klientidest oma laenu intressimäärast teadlikud. Samal ajal on eri pankade intressimäärade vahel olulisi erinevusi ehk teadlikult käituv klient saaks raha kokku hoida küll.

Juuni lõpu seisuga olid Eesti pangad andnud 593 miljoni euro väärtuses tarbimislaene kokku 366 000 inimesele. Keskmine tarbimislaenu suurus oli Eestis 1600 eurot. Tarbimislaenu kasutusotstarve ei ole reeglina piiratud, kuid küsitluste järgi kasutatakse tarbimislaene valdavalt olme-elektroonika, kodutehnika, sõidukite ja mööbli ostmiseks, kodu remontimiseks, aga ka reisimiseks või lihtsalt jooksvateks kulutusteks.

TNS Emori Bigbanki tellimusel tehtud uuringu tulemus pakkus mitu üllatust. Selgus, et üldjoontes on inimesed rahul oma kodupangaga ehk universaalpangaga, mille teenuseid nad kasutavad. Soov kodupanka vahetada on väga vähestel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles