Vanaisa kingaost viib lapselapse ujumistrenni

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port Artur Grupi juhatuse esimehe õnnitles koolikampaania loosimise auhinna võitnud Ernst Teinot ja Hannes Lehistet. Loosivõidu üle rõõmustasid Hannese õde Kristel ja vanaema Helgi Metsoja.
Port Artur Grupi juhatuse esimehe õnnitles koolikampaania loosimise auhinna võitnud Ernst Teinot ja Hannes Lehistet. Loosivõidu üle rõõmustasid Hannese õde Kristel ja vanaema Helgi Metsoja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Port Arturis sisseostude tegemine tõi 62aastasele Ernst Teinole kaubanduskeskuse koolikampaania peaauhinna, mille vanaisa otsustas anda oma 11aastasele lapselapsele Hannes Lehistele, kes saab nüüd aasta jooksul tasuta Pärnu linna spordikooli ujumistrennis käia.

Teino sõnutsi käis ta mõni päev enne loosimist koos abikaasaga Port Artur 1s proale kingi ostmas ja pärast ostu pakkus müüja talle loosikupongi.

„Esiti ma ei tahnud seda vastugi võtta, sest oli prillid koju jätnud,“ meenutas Teino. „Müüja oli aga väga kena ja täitis selle minu eest ära. Mõni päev hiljem tuli Port Arturist telefonikõne ja mulle öeldi, et olen võitnud loosimise peaauhinna. See oli väga meeldiv üllatus – ma pole kunagi loosimistel midagi võitnud.“

Nüüd saab Teino lapselaps Hannes hakata jalgpallitrenni kõrvalt kolm korda nädalas Koidula kooli basseinis ujumist harjutada. Eile oligi Paikuse põhikooli viiendas klassis käival Hannesel esimene uue trenni päev, kus sai kaks tundi rassida.

Kui loosivõitu poleks tulnud, ei oleks Hannes tõenäoliselt ujumistrenni läinud. „Mitmes trennis käimine on päris kulukas ja siis oleks vist ta ainult jalgpalli mängima jäänud,“ arvas Teino.

Hannes tihedat treeningute graafikut ei pelga. „Raske on, aga küll ma hakkama saan. Tahtsin väga ujumistrenni minna,“ ütles ta.

Port Artur on toetanud laste haridust, huvialadega tegelemist ja oskuste arendamist eelmistelgi aastatel. Tänavu saadeti laps huvikooli juba kolmandat aastat järjest. Samuti on Port Artur kaheksa aastat olnud abiks kogu maakonna esimesse klassi astujatele koolitarvete soetamisel.

Kooliloosi auhindade võitjad loositi välja 9. septembril. Auhindade seas oli veel triiksärke, raamatupoe kinkekaarte, mänguasju ja kosmeetikat.

Kooliloosis said osaleda kõik Port Arturis 19. augustist 8. septembrini ostu sooritanud kliendid, kes täitsid loosikupongi.

855 Pärnu linna ja Pärnu maakonna esimesse klassi astujad said kaubanduskeskuselt juba kaheksandat aastat järjest kingituseks koti vihikute, joonistusploki, harilike pliiatsite, joonlaua, pliiatsiteritaja ja kustukummiga. Kingituse said lapsed kätte kooliaasta esimestel päevadel oma koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles