Aastaalguse allahindlused koguvad alles hoogu

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port Arturi Walkingu jalatsipoe müüjad olid eile hommikul ametis soodushinnaga toodete lettidele sättimisega, kohe olid esimed uudistajadki kohal.
Port Arturi Walkingu jalatsipoe müüjad olid eile hommikul ametis soodushinnaga toodete lettidele sättimisega, kohe olid esimed uudistajadki kohal. Foto: Ants Liigus

Selgesse vähemusse jäävad praegu kaupmehed, kes pole oma äri aknale riputanud konkurenti üle trumpava allahindlusprotsendiga silti. Ostjail tasub teada, et ükskõik kui odavalt kaup on soetatud, kehtib sellele tavaline garantii.


“Hooajaliselt allahinnatud kaubale kehtivad kõik samad õigused nagu tavatoodetele,” kinnitas tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski. “Erisus võib olla ainult sellisel juhul, kui toode on alla hinnatud mingi defekti tõttu, kuid siis peab olema toote defektile viidatud.”



Allahindlused kuu lõpuni


Detsembri viimastel päevadel vaikselt alanud allahindluskampaaniad saavad kõigis Pärnu suuremates kaubanduskeskustes õige hoo sisse sel nädalavahetusel ja kestavad enamasti kuu lõpuni.



Pärnu Keskuse reklaamides on allahindlusprotsent 50, Kaubamajakas 70, Maximas 75 ja Port Arturi akendelt leiab koguni 80protsendise hinnaalandusega pakkumisi.



Tõsi, suurima allahindlusprotsendiga kaubaartikleid saab poodides üldjuhul kokku lugeda ühe käe sõrmedel.



Pärnu Keskuse “Hinnad tulid alla” kampaania vältab keskuse turundusjuhi Kristi Raidla sõnutsi kuu lõpuni ja enamikus kauplustest kehtib allahindlus 50 protsenti.



Raidla jutu järgi on inimesed juba harjunud, et aasta alguses tulevad allahindlused ning huvilised käivad reklaamitagi usinasti kaupa uudistamas. “Arvan, et nädala lõpus, kui palgapäevad saabuvad, läheb suurem hoog sisse,” lisas ta.



Kel huvi, võib Pärnu Keskuse kodulehelt järele vaadata, missugune pood kui suurt allahindlust pakub.



Enamikus Port Arturi kaubanduskeskuse poodidest on allahindlused juba alanud ja soodusmüük kestab järgmiselgi kuul.



“Enamasti on hinnad all 50-70 protsenti,” teatas Port Arturi turundusjuht Tair Anton. “Mõnes poes on kogu kaup 50 protsenti tavalisest soodsam.”



Port Arturi jalatsipood Walking alustas eile oma allahindluskampaaniat 80 protsenti tavahinnast soodsamate pakkumistega. Kaupluse juhataja Liina Koppel ütles, et suurima soodustusega müüakse mõnda mudelit, aga poest leiab ka 70, 60 ja 50 protsenti tavahinnast odavamaid jalavarje. Nii võiski eile poest osta näiteks naiste kingi 39 ja laste jalavarje kümne krooni eest.



“Allahindlus on meil üldine ega puuduta ainuüksi talvekaupa,” täpsustas Koppel. Väga suurt muutust tema väitel allahinnatud kauba valikus enam ei tule, seega peaksid huvilised ostlema tõttama varakult, mitte lootma, et kuu lõpus saab veel soodsamalt.



Kampaaniata kliente napib


Maximasse sisenejaid tervitavad sellest nädalast sildid “Suur aasta lõpumüük!”. Maxima avalike suhete juhi Erkki Erilaidi kinnitusel on allahindlused kuni 75protsendised ja kampaania kestab vähemalt 15. veebruarini.



Tavahinnast odavamalt müüakse tööstuskaupa: rõivaid, jalatseid, kodukeemiatooteid ja elektroonikaseadmeid. Kampaania käigus kaubavalik osaliselt uueneb.



“Palju osteti juba teisipäeval, kui kampaania algas, näiteks tolmuimejaid ja voodipesu,” rääkis Erilaid. “Nagu praegu kombeks otsivad inimesed aktiivselt allahindlusi ja ilma kampaaniateta naljalt midagi ei osta. Jaanuar ja veebruar on jaekaubandusele pärast detsembri ostupidu kõige keerulisem ja väikseima käibega periood.”



Kaubamajaka paljudest poodidest leiab praegu 70protsendise hinnasoodustusega kaupa. Kindlasti toovad nädalavahetusel Kaubamajaka parkla autosid täis eilsest Rimis alanud kriminaalselt madalate hindadega müügipäevad. Kaubamajaka kodulehel on põhjalik ülevaade, millises poes kui suurt soodustust pakutakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles