Pärnus jagatakse tasuta õigusnõu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Pärnus jagatakse kolmapäeval, 2. oktoobril ja neljapäeval, 10. oktoobril tasuta õigusalast nõu.

Õigusemõistmise päeva raames pakub SA Õigusteenuste Büroo ülehomme tasuta nõustamist Kuninga tänava kohtumajas.

Järgmisel neljapäeval korraldab advokaadibüroo Raave tasuta õigusalase nõustamispäeva Pärnu maavalitsuse saalis.

SA Õigusteenuste Büroo juhi Hille Raua sõnutsi on vajadus esmatasandi tasuta õigusnõustamise järele jätkuvalt suur ja on positiivne, et justiitsministeerium toimetulekuprobleemidega isikutele suunatud õigusabi tagab. “Õigusteenuste Büroo on sel aastal tasuta nõu andnud juba 768-le sihtgruppi kuulujale ja eelmisel aastal küündis nõustamiste arv 1279 juhtumini,“ lausus Raud.

„Mitmendat aastat järjest vajavad õigusnõu saajad kõige enam abi perekonnaõiguse vallas ning oluliselt ei jää maha võlaõiguse ja täitemenetlusega ega ka töösuhetega seonduv. Sageli käib nõustamise juurde kohtusse pöördumiseks riigipoolse õigusabi taotlemise juhendamine ja "e-toimiku" kaudu dokumentide esitamise abistamine,“ ütles büroo juht.

„Tasuta õigusnõustamise teenus on suunatud vähekindlustatud isikutele, kelleks on sageli töötu, puudega inimene, vanemaealine, üksikvanem või miinimumsissetulekuga pere ning sellest teenusest ei võida tihti mitte üksnes teenuse saaja, vaid nende pereliikmedki, nagu näiteks elatise või hooldusõiguse küsimustes,“ kirjeldas Raud abivajajaid.

Advokaadibüroo Raave juristid ja advokaadid nõustavad nõustamispäeval elanikke ja ettevõtjaid järgmistes õigusvaldkondades: perekonnaõigus, pärimisõigus, tööõigus, asjaõigus, lepinguõigus, tarbijaõigus ja äriõigus, samuti korteriühistu liikmelisuse, võlgnevuste ja maksejõuetuse, täitemenetluse ja kohtumenetlusega seonduvates küsimustes. Tagatud on nii eesti- kui venekeelne nõustamine. Bürood esindavad vandeadvokaat Liane Raave, advokaadid Tatjana Dobolina ja Robert Sarv ning juristid Maris Tekkel ja Tenno Parmas.

Vandeadvokaat Liane Raave sõnul oli kevadel korraldatud nõustamispäev edukas ja paljud murelikud kodanikud said oma küsimustele vastused. „Kuna huvi nõustamispäeva vastu oli väga suur, siis soovime nõustamispäevadega jätkata ja anda oma panuse õigusteadlikkuse tõstmisse ja õigusprobleemide lahendamisse“.

,,See on hea võimalus Pärnumaa elanikel ja ettevõtjatel, kellel on juriidilisi küsimusi seoses perekonna- või pärimisõigusega, korteriühistutega, lepingutega, ärisuhetega, maksejõuetusega või muuga, saada kogenud advokaatidelt tasuta nõu,’’ ütles maasekretär Rita Kosenkranius.

Pärnu maavalitsuses toimuvale nõustamisele on vaja eelnevalt registreerida advokaadibüroo Raave telefonil või e-posti aadressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles