Üks kraana, mitu tähendust

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Pärnu kesklinna kail veel eelmise nädalani kõrgunud massiivne sadamakraana ei olnud enne kadumist juba aastaid tööd teinud ja tema samas seisnud vendki kadus ammu kuhugi vanaraua kokkuostu.

Tööd tegemata ja rakendust leidmata muutus kesklinna viimane sadamakraana mälestusmärgiks aegadele, mil vana silla juures suured laevad peatusid ja tihe töö käis. Transcom Vara ASi juhatuse liige Kaspar Kokk ütles Pärnu Postimehele, et sadamakraana oli amortiseerunud ning potentsiaalseks riskiallikaks muutunud ja oleks juba ammu tulnud maha võtta. Nii tehtigi. Vana kraanat meenutasid mõne päeva vältel üksikud konstruktsioonid, kuni jõudis kätte nendegi aeg vanarauaks muutuda.

Ei ole otsest põhjust taga nuta 80tonnist kasutut monstrumit, mis pakkus esteetilist elamust ilmselt vaid industriaalse maitsega inimestele. Pärnu sadam asub nüüd juba teises kohas ja kuigi osa sellest veel paikneb elamute lähedal Jannseni tänaval, kolib loodetavasti seegi sealt kaugemale, merele lähemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles