Algab üleriigiline kampaania unisena autorooli istumise vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus
Liiklus Foto: Ants Liigus

Üle Eesti toimub oktoobri alguses Eesti unemeditsiini seltsi korraldatav teavituskampaania unisena autorooli istumise vastu.

Kampaania "Ära istu unisena autorooli!“ algab 4. oktoobril Tallinnas toimuva samanimelise konverentsiga, mis on osa üleeuroopalisest teavituskampaaniast „Wake Up Bus“, Pärnus peatub unebuss järgmisel nädalal.

„Unisena auto juhtimine on väga ohtlik, vähemalt sama riskantne kui joobes juhtimine. Seni on autoroolis tähelepanu häirumist seostatud ületöötamisega ja kahjuks liiga sageli ei oska väsimusega harjunud autojuht endal unehäiret kahtlustada,“ selgitas olukorda Põhja-Eesti regionaalhaigla kopsuarst-unearst, Eesti unemeditsiini seltsi president Erve Sõõru. „Seetõttu saavad abiks olla pereliikmed, töökaaslased ja meditsiinisüsteem. Seadusandluse poolelt on samuti ootamas vajalikud muudatused. Näiteks on Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraat alustanud uneapnoe kui liiklusõnnetuste riskiteguri lisamisega seadusandlusesse,“ lisas Sõõru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles