Järgmisel nädalal saab tasuta kontrollida sõiduki tulesid ja rehve

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulede kontroll. Foto on illustreeriv.
Tulede kontroll. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Järgmisel neljapäeval, 10. oktoobril on sõidukiomanikel Pärnus Statoili Papiniidu teenindusjaamas võimalus kontrollida tasuta oma sõiduki tulede ja rehvide korrasolekut ning vastavust normidele. Vajadusel ja võimalusel saab sõiduki tuled kohapeal reguleerida.

Saabumas on pime aeg ja seoses sellega tuleb üha suuremat tähelepanu pöörata tulede ja rehvide korrasolekule. Selleks korraldab maanteeamet koostöös ülevaatuspunktide ja kütusefirmaga Statoil üleriigilise kampaania „Tuled korda“.

„Eelmisel aastal oli sõidukiomanike huvi tulede ja rehvide tasuta kontrolli vastu suur ning juba avapäeval kontrolliti 1131 sõidukit, millest 420 sõiduki ehk 37 protsendi tuled olid korras,“ rääkis maanteeameti tehnoosakonna juhtaja Jürgo Vahtra.

Vahtra sõnutsi moodustasid avastatud tulede probleemidest valesti näitavad tuled 70 protsenti. „Rehvide korrasolek oli parem – 88 protsenti kontrollitud sõidukitest olid nõuetele vastavad rehvid –, kuid nähtavasti seoses läheneva rehvivahetusega oli 76 protsenti rehvide puudustest seotud ülemäärase kulumisega,“ märkis ta.  

Talverehve tuleb kasutada detsembris, jaanuaris ja veebruaris. Naastrehve tohib kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles