Otepää MK-etapp toimub planeeritult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää ootab samasugust suusamöllu nagu varasematelgi aastatel.
Otepää ootab samasugust suusamöllu nagu varasematelgi aastatel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Otepää võõrustab tuleval nädalavahetusel juba kümnendat korda murdmaasuusatamise maailmakarika etappi. Võistluse peakorraldaja Alar Arukuusk ütles, et suurepärased ilmaolud on lubanud rada hoida eeskujulikus korras.


“Õnneks pole Otepääl lund nii palju kui Tallinnas, aga juurde sajab teda küll,” rääkis Arukuusk. “Radadele teeb ta kindlasti head, aga korraldusliku poole pealt toob palju tööd juurde.”



Arukuuse sõnade kohaselt on suusarajad, nii viis kilomeetri pikkune rada koos kuulsa Tehvandi tõusuga kui sprindirajad ja testnõlvad ammugi kunstlumega kaetud ning looduslikku lund on pealegi sadanud. Viimasel nädalal vajavad nad kindlasti pressimist, freesimist ja parandamist.



Sünoptikute sõnul on 16.-17. jaanuariks oodata Otepääle krõbedaid külmakraade, ent kogenud võistluste korraldaja ei lasknud ennast sellest teatest heidutada.



“Seda ei tea kunagi, kuidas need prognoosid paika peavad, me oleme läbi kümne aasta saanud osa kõikvõimalikest katsumustest,” meenutas Arukuusk 2003. aastal liigse külma tõttu ära jäänud üht võistluspäeva ja 2005. aasta võistlust, kui sprindipäeva rikkus tugev torm.



Arukuusk tunnustas sponsoreid, kes on majanduskriisile vaatamata MK-etapi õnnestumisele õla alla pannud.



“Tänusõnad tuleb öelda toetajatele, keda pole oluliselt vähemaks jäänud,” ütles Arukuusk. “Loodame, et publiku arv tuleb selline, nagu teda ikka on MK-etappi vaatamas käinud, siis tuleme ehk ots otsaga kokku ja saame võistluse säästueelarvega korraldatud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles