Lahkus raudmees Gunnar Graps

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu eilset suri infarkti tagajärjel oma Tallinna kodus legendaarne rokkmuusik Gunnar Graps.

Politseiameti teatel leidis Grapsi oma Mooni tänava kodust surnuna tema elukaaslane öösel kella ühe ajal.

Tallinna kiirabi andmetel oli meedikute sündmuskohale saabudes Graps juba surnud ja talle tehtud elustamiskatsed ei andnud tulemusi.

Kitarrist Erki Sepp, kes Grapsi ansamblis mängis, ütles, et muusiku tervis polnud viimasel ajal kõige parem. “Ta põdes pikaajalist rasket depressiooni,” ütles Sepp.

“Minu, see tähendab noorema põlvkonna muusikute jaoks oli Graps tõeline iidol,” lausus Sepp.

Veebruaris ilmus Grapsilt album “Rajalt maas”. Märtsis pälvis Graps muusikaauhindade jagamisel elutöö preemia. Hiljuti ilmus sarjas “Eesti kullafond” Grapsi kolmeplaadiline kogumik.

Gunnar Graps-Grafs alustas muusikuteed 1960. aastatel, ta on mänginud näiteks ansamblites Mikronid, Magnetic Band ja GGG.

1980. aastatel oli Graps väga populaarne Venemaal, tema muusikast on saanud innustust mitu tuntud Vene raskeroki ansamblit.

Grapsi paremate lugude sekka kuuluvad “Roosid papale”, “Rahatuvi”, “Äärelinna blues”, “Lugu on Vollist”, “Tühjad pihud”, “Raudmees” ja “Valgus”. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles