Nõmmsalu ja Esna rannasuvi algab Zagrebis

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kuni 23aastaste rannavõrkpallurite MMil käinud Jaanus Nõmmsalu (vasakul) ja Sten Esna seadsid tänavuse suve sihiks hea esinemise Tais tudengite MMil.
Mullu kuni 23aastaste rannavõrkpallurite MMil käinud Jaanus Nõmmsalu (vasakul) ja Sten Esna seadsid tänavuse suve sihiks hea esinemise Tais tudengite MMil. Foto: Urmas Luik

Mitmekordsed Eesti saalivõrkpallimeistrid Jaanus Nõmmsalu ja Sten Esna ootavad ilma soojenemist, et alustada rannas treenimist ja jõuda üliõpilaste MMiks Tais medalit väärivasse vormi.

Esna mängis sel hooajal Tallinna Audentese meeskonnas ja jätkas meistrivõistluste lõppedes nii Spring Cupi turniiril kui Euroopa meistrivõistluste eelringis Eesti koondise särgis.

Nõmmsalu esines suurema osa hooajast ESS Falck Pärnu klubi ridades ja sai kaela järjekordse meistrikulla. Poolest hooajast kutsuti ta Prantsusmaa Toulouse’i meeskonda, kus ta aga paraku vigastada sai. Koondises mängimast Nõmmsalu loobus, sest läks vastuollu peatreener Pasi Rautioga.

Mullu käidi MMil

Rannavõrkpalli mängisid Esna ja Nõmmsalu koos mullu Poolas kuni 23aastaste MMil. Seal jõudsid nad veerandfinaali, kus kaotasid tasavägise kohtumise hilisematele kullavõitjatele. Kodustel randadel mängis Nõmmsalu mullu koos Kaarel Kaisiga, Esna andis koos Argo Arakuga Eesti meistrivõistluste finaalis meeldejääva lahingu esipaarile Kristjan Kaisile ja Rivo Vesikule.

Vollesuve tähtsaim eesmärk on Nõmmsalul ja Esnal üliõpilaste MM 16.-20. juunil Tais.

"Kes seal tugevatest mängivad ja millised on meie võimalused, ei saa veel öelda, aga võitlema me minna tahame ja eksootiline reis on boonuseks," ütles Nõmmsalu.

Hooaeg algab Nõmmsalul ja Esnal 3.-6. juunil Horvaatias Zagrebis CEV Challenger turniiriga.

Rannapallurid ootavad suvesooja

"Sten vabanes 16. mail koondisest, nüüd ootame vaid ilma, et saaks kaks nädalat liiva, tuule ja rannapalliga harjuda," rääkis Nõmmsalu. "Sten on koondises kõva mahvi saanud ja füüsiliselt väga heas seisus. Minu mullu häda teinud selg on korras, ei valuta enam ka Prantsusmaal viga saanud hüppeliiges. Kuniks Sten vabaks sai, tegin üksi jõusaalis trenni."

Nõmmsalu kiitis partner Esnat, kes on kaitses ja pallingu vastuvõtul tugev. Aastaid on erinevate partneritega (Kaarel Kais, Argo Arak) edukalt rannas mänginud ka Nõmmsalu.

"Läheks vaid soojaks, siis saaks liivale. Noori, kellega harjutada, ju jätkub, Kaarel Kais liigub ja Mihkel Roosme elab taas Pärnus," ootab Nõmmsalu. "Eks viibi aeg-ajalt ju Pärnus ka Kristjan ja Rivo, kelle vastu oleks hea end võrrelda."

Horvaatias on küll võimalik Euroopa meistrivõistluste punkte korjata, aga Nõmmsalu ja Esna pääs EM-finaali Saksamaale on siiski ebareaalne.

Eesti meistrivõistlused võivad jääda vahele

"EMi ajal mängime ilmselt Pärnus Battery sarja," arvas Nõmmsalu. "Järgneb üliõpilaste MM Tais ja võib-olla Võsu turniir. Maailma tippudega võrdleme end 30. juunist 4. juulini MK-etapil Norras Stavangeris. Arvatavasti osaleme Pirital Eesti-Soome rannavõrkpalli maavõistlusel, juulis tahaksime minna veel kord Horvaatiasse ning mängida Poolas ja Ukrainas. Viimati nimetatud turniir langeb kokku Eesti meistrivõistlustega, millest võib-olla loobume."

Korralikult planeeritud rannavollehooaeg nõuab parasjagu ressursse ja raha otsimisega on pallurid tõsiselt tegelenud. Eile demonstreerisid nad oma uut sponsorite logodega kirjatud võistlusvormi.

"Raske on, Pärnu linnavalitsus näiteks ütles, viidates vaid olümpiakandidaatide toetamise põhimõttele, meie abipalvele ära," nentis Nõmmsalu. "Aga Zagrebi piletid on igatahes välja ostetud ja see on selge, kus meie hooaeg algab."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles