Tõnu Endrekson: Ida-Euroopa tippnoored sõuavad Pärnus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel võistlevad Pärnus esinduslikul sõuderegatil paljude maade tulevikulootused. Kui palju sõudjaid starti tuleb?

Viiendal Sõpruse regatil Pärnus võistleb 250 kuni 18aastast sportlast. Esindatud on Eesti, Venemaa, Poola, Ukraina, Läti, Leedu, Soome ja Valgevene noortekoondised. Minu arvates on favoriidid poolakad, venelased, ukrainlased ja valgevenelased.

Kes Eesti sõudjatest Sõpruse regatil võistleb?

Kõik meie tegijad on kohal, sest esinduslik regatt Pärnus on Eesti noortekoondise katsevõistlus juulis Hispaanias toimuvaks juunioride MMiks.

Eestist on esindatud kõik sõudekeskused. Pärnakate kõrval sõuavad siin Narva, Viljandi, Tartu ja Tallinna noored. Täpset statistikat mul praegu pole, kuid niipalju võin öelda, et vähemalt 60 protsenti Eesti sõudjatest on Pärnust.

Jälgin huviga, kuidas Kaisa Pajusalu rahvusvahelises konkurentsis läbi lööb.

Millal tasub pealtvaatajail võistlusi vaatama tulla?

Homme kell 10 algavad eelsõidud ja poolfinaalid, kell 16 on finaalid. Pühapäeval algab võistluspäev kell üheksa ja medalitele hakatakse sõudma kell 14.

Kõige parem on regatti jälgida sõudeklubis Pärnu Rääma tänaval, pealtvaatamine on tasuta.

Kas Pärnu sõudehuvilised on meie linnas varem nii esinduslikku regatti näinud?

Arvan, et viimasel aastakümnel mitte. Kolm aastat tagasi oli siin Balti mere äärsete maade noorteregatt, kuid Sõpruse regatt tõotab tulla esinduslikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles