Rannavõrkpalluritel oli eile Shveitsis ja Tais hea päev

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rannavolle MK-võistluste etapil Shveitsis pääsesid Kristjan Kais ja Rivo Vesik põhiturniirile, kaotuseta jätkavad Tais üliõpilaste MMil Sten Esna ja Jaanus Nõmmsalu.

Kais ja Vesik, kes said Shveitsis Gstaadis eelvõistlusel teise paigutuse, olid avaringis mänguvabad. Teises ringis alistasid nad 2:0 (17, 16) Kreeka paari Gortsianouk-Xenakis. Põhiturniirile pääsu otsustanud kohtumises said eestlased jagu Hispaania duetist Luna-Mesa.

Mäng võideti küll 2:0, aga avageimis olid Kais ja Vesik pidevalt tagaajaja osas ning võitsid alles 22:20. Kaisi sõnade järgi mängisid vastased hästi, nemad Vesikuga ei saanud aga oma mängu käima. Teine geim kuulus eestlastele juba kindlalt 21:15.

Gstaadi turniirist loobusid Kaisi ja Vesiku konkurendid Ateena olümpiakohale kanadalased Child-Heese ja venelased Arkajev-Barsuk. Napiks jäi Gstaadis punktisaak teiselgi Kanada paaril Holden-Leinemann, kes ei pääsenud põhiturniirile.

Juba järgmisel nädalal on maailma rannavõrkpalliparemik täies koosseisus Berliinis, kus mängitakse MK-sarja Grand Slam turniir.

See tähendab nii topeltpunkte kui kahekordset auhinnaraha.

Kais ja Vesik on esmakordselt paigutatud otse põhiturniirile ja loodavad, et suudavad seal Ateena pääsmeks vajalikud punktid hankida.

Tais Songkhlas teisel üliõpilaste MMil rannavõrkpallis võitsid Sten Esna ja Jaanus Nõmmsalu alagrupis 2:1 Belgia ja 2:0 Uus-Meremaa paari, pääsesid hea asetusega põhiturniirile ja alistasid seal esimeses mängus 2:1 soomlased.

Täna mängivad Esna ja Nõmmsalu pääsu eest kuue parema sekka kas prantslaste või austerlastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles