Kihnus etendub lavalugu Paul Pinnast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval kell 20 mängib teater Varius Kihnu rahvamajas Heidi Sarapuu lavastatud kabareelikku lavalugu “Paul Pinnat otsimas”.

Tegemist on Heidi Sarapuu ja Peeter Kaljumäe kokku pandud etendusega, milles peategelasteks teatrilegend Paul Pinna ja kirjamees Karl August Hindrey.

Näitleja, lavastaja ja teatrijuht Paul Pinna oli kutselise teatri Estonia üks asutajaid ja lavastas ning mängis seal vaheaegadega kuni oma surmani 1949. aastal. Pinnat tunti ka kui andekat estraadikunstnikku ja paroodiameistrit.

Tänu teatri- ja muusikamuuseumi töötajatele ning Eesti rahvusraamatukogu arhiiviosakonnale õnnestus kava koostajatel leida ajakajalisi palasid Pinna repertuaarist.

Etendus kõneleb sellest, kuidas Hindrey, kes avaldas rohkelt humoristlikke lavastaja- ja näitlejaportreid, peab kirjutama leheloo Pinnast ja läheb sestap peatselt avatavasse Pauli baari, kus näitlejail ja muusikuil on parajasti Pinna juhendamisel kabaree-eeskava proov pooleli.

Kas artikkel saab valmis ja milliseks see just kujuneb, seda näetegi etenduses, kus on kaastegevad Peeter Kaljumäe (Pinna), Raivo Mets (Hindrey), Diana Dikson-Soom, Luule Vara, Birgit Lilienthal, Rene Soom ja Hain Hõlpus.

Kunstnik on Annely Pahman, valgustaja Raivo Parrik ja grimeerija Inga Tõnissar. Kel veidi lapsemeelsust säilinud, peaks paraja suutäie naerda saama. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles