Võrkpallimeeskond kasvatas varumeeste pinki pikemaks

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistriliiga ja vähese eurosarjagi kogemusega Meris Merisaar on Pärnu meeskonna üks juhtmängijaid.
Eesti meistriliiga ja vähese eurosarjagi kogemusega Meris Merisaar on Pärnu meeskonna üks juhtmängijaid. Foto: Ants Liigus

Pärnu võrkpalliklubi treenerid üllatasid kodupublikut ja meistrivõistluste favoriiti Audentest neljapäeva õhtul sellega, et andsid mehistumisvõimaluse varumeestele.

Seni põhikoosseisus olnud Kaupo Tamm, Aivar Silm, Meris Merisaar ja Ergo Sartakov vaatasid kohtumise esimest poolt pikas dressis, neid asendasid Ardo Lünekund, Risto Strandson, Tanel Suluste ja Karel Merisaar. Mängu pärnakad küll 0:3 kaotasid, aga treenerite arvates täitis nende taktikaline käik eesmärgi.

“Mida rohkem varumehed mängivad, seda pikem on meie pink,” ütles Pärnu teine treener Valdo Järvekülg. “Nemad said end näidata, põhimehed õppisid vahetusest mängu tulema.”

Esimene geim oli pärnakate poolelt vaadates nutune. Suuri raskusi oli libero Asko Esnal ja teistelgi Audentese servi kättesaamisega, pikemate ja kogenumate tallinlaste (kelle seas mullu Pärnu särgis mänginud Raimo Pajusalu, Sten Esna, Veiko Lember ja Janis Sirelpuu) blokk luges hästi Pärnu rünnakuid. Audentes läks ette 8:2, 13:6, 19:8 ja võitis masendava ülekaaluga 25:11.

“Audentese materjal ja füüsis pididki üle olema. Nad peaksid lähenema tippvormile, sest varsti on ju Tallinnas Euroopa CEV-sarja alagrupp. Meie poistel oli esimeses geimis nägu hirmust üsna valge,” kommenteeris Järvekülg. “Tahet on palju ja kiputakse krampi minema. Aga teises geimis ärkasid nad üles ja läksid käima.”

Teistki geimi varumeestega alustanud pärnakad hakkasid Audentesele kenasti vastu. Hirm oli taandunud, servid saadi kätte ja läks punkt punkti mänguks. Pärnu oli mitut puhku paari silmaga ees, sundides koguni Audentese treenerit Juha Lanttot aega maha võtma. Mitu head rünnakut tegid mängu lülitunud Meris Merisaar ja Aivar Silm, ässpallinguga üllatas Karl Järvekülg. Pärnu murdus alles seisult 22:22. Taas tehti paar noortele nii omast lihtsat viga ja kaotati 22:25.

Kolmandat geimi alustas Pärnu parima koosseisuga ja läks Kaupo Tamme servidest, paarist blokist ja Aivar Silma rünnakutest ette 9:6. Taas torkas silma, et punkte saadakse raske tööga ja antakse ära kergelt ning peagi oli tablool viik 12:12. Audentesega suudeti sammu pidada seisuni 16:17, siis oli võim otsas. Tallinlased võitsid 25:18 ja mängu 3:0.

“Meistrivõistluste esimestes ringides ei ole just palju mängus, see ongi õppimise aeg ja poisid said Audentese vastu ülesandega hakkama,” arvas Järvekülg. “Meie mäng kõigub veel siiski palju. Oleme juba võitnud Tartut ja Sylvesterit, aga pidanud ka magedad mängud Rakvere ja Võru vastu.”

Võimalus Võru meeskonnaga kaotuse eest arveid klaarida on pärnakatel teise ringi kohtumises juba teisipäeval kell 19 kodusaalis.

“Võrut, kes alles paar päeva tagasi Sylvesterit ahistas, ei tohi nõrgaks pidada,” hoiatas Järvekülg. “Nad on aastaid koos mänginud ja said tänavu tugevduseks Jaanus Lillepuu ning Urmas Niitavi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles