Pärnus otsivad kujutav ja helikunst ühiseid puutepunkte

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
In Graafika festivali avamine Pärnu kunstnike majas.
In Graafika festivali avamine Pärnu kunstnike majas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus sai alguse 2In Graafika" ja nüüdismuusika päevade ühendfestival, mille kavas on loengud, kontserdid, töötoad, näitused, diskussioonid, etendused, teoste ühiskuulamised ja -vaatamised.


Stardipauguks ühendüritusele oli suur festivalipäev, kus enne nüüdismuusika päevade esimest "Kuu-Pierrot" kontsertetendust said omamoodi kunstimaratoni käigus avatud kõik "In Graafika" raames toimuvad näitused, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Avamise melu järel jätkavad mõlemad festivalid veidi rahulikumas meeleolus nokitsemist töötubades. "In Graafika" ootab huvilisi Non Grata Pärnu majas ja Tallinna stuudiotes.

Nüüdismuusika päevade multimeediumi õpituba tegutseb Pärnu Vanalinna põhikoolis ning kulmineerub 30. jaanuaril etendusega "Naine", sellele eelneval nädalavahetusel toimuv sümpoosion lahkab aga skolastika teemat.

"In Graafika" näitustel võib kunsti leida seintelt, põrandalt ja isegi laest, neil esinevate kunstnike nimekiri on tavapäraselt pikk, kirju ja paljurahvuseline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles