Festival moonutab kaanoneid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu uhkemad näitusesaalid on täidetud jaanuari lõpuni graafikaga ja näha saab ligemale 100 kunstniku loomingut.


Väljapanekute autorid pakuvad vaadata töid, mis sündinud tänapäeva Marseille' kunstivabrikus, käsitööna Helsingi koomiksikollektiivis, Pariisi 1930. aastate boheemlikus õhkkonnas ning Tallinna heledates ateljeedes.



Arvukate väljapanekute avamistel rallis lumises Pärnus paarsada kunstisõpra. Näitused avati kõrvulukustavate performance'ite saatel Pärnu kunstihallis, Pärnu linnagaleriis kontserdimajas ja kunstnike majas, Endlas, Tartu ülikooli Pärnu kolled˛is, keskraamatukogus ja muuseumis.



Sellest, et tegu on ühendfestivaliga, mille raames toimuvad nii graafikafestival "In Graafika" kui Pärnu nüüdismuusika päevad, sai aimu igal avamisel, kus kirglike improvisatsioonidega astusid üles mürategijad ja muusikud.



Pildil muusikaline sümbioos Endla teatri palmisaalis: flöödil Leonora Palu ning klaveril tegevuskunstnik Margus Sorge Tiitsmaa villaste sõrmikutega.



Festivali näitused, töötoad, sümpoosionid ja kontserdid kestavad jaanuari lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles