Veerpalu tegi katsesõidu

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Toomas Huik.

Kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister Andrus Veerpalu tegi poolteist kuud enne Vancouveri olümpiastarti kaasa Tšehhi Jizerska maratonil, lõpetas kuuendana, aga jäi napilt alla vaid maratonidele spetsialiseerinud meestele.


Võitis rootslane Oskar Svärd, järgnesid norralane Thomas Alsgaard, tšehh Stanislav Rezac, itaallane Marco Cattaneo, norralane Jörgen Aukland ja nelja- sekundilise kaotusega võitjale Veerpalu. Jaak Mae lõpetas Svärdist kaks minutit hiljem ja oli 14.



Nagu veebruari lõpus taliolümpial ees, sõideti ka Tšehhis 50 kilomeetrit ühisstardist ja klassikastiilis, seega võtsid Eesti ässad seda sõitu vajaliku testina. Samas toonitasid mõlemad Jizerska maratoni järel, et võrrelda radu ja vastaseid ei saa. Tšehhi rada oli Vancouveri raskete ja järskude tõusudega võrreldes lihtne ja lauge, sestap läksid pikkade maratonide spetsid seal sõitma koguni uisusuuskadega, raiudes kogu distantsi läbi paaristõugetega.



Määret mittevajavate No Wax klassikasuuskadega sõitnud Veerpalu küll lõhkus tempoga suure grupi ära ja üritas juba distantsi avaviiendikul olümpiataktikat proovides eest ära minna, kuid see ei õnnestunud. Ta püsis liidrite seas viimaste kilomeetriteni, siis tegid viis kõvemat uisusuuskadel sõitnud meest paaristõugetega väikese vahe sisse.



Veerpalu tõdes, et ettevalmistus olümpiaks kulgeb, nagu mõeldud. Sel nädalavahetusel stardib ta Otepää MK-etapil 15 km klassikasõidus, siis võtab osa Eesti meistrivõistlustest suusavahetusega sõidus ja läheb vormi viimaseks lihvimiseks Davosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles