Pärnus loodi Pitka relvavendade piirkond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Pärnu malevas kogunes läinud kuu lõpus kunagisi relvavendi Pitka löögiüksusest, metsavendi ja Omakaitses osalenuid, et moodustada admiral Johan Pitka relvavendade ühenduse Pärnu piirkond.

Ühendus ise loodi 17. augustil 2002 Väike-Maarjas Ebaveres Pitka maja varemete juures Vabadusristi päeval. Asutajad olid kümme relvavenda, Pitka-poissi. Ühendus asub Kaitseliidu Tartu maleva juures Riia 12, staap Tartus Pikk 86-52.

24. septembril moodustati Tallinna piirkond. Ühenduse tegevus seisneb admiral Pitkaga seotud sündmuste, nagu näiteks 1944. aasta üleskutse metsavendadele võitluseks kommunistliku terrori vastu, Teise maailmasõja ajal Omakaitse korraldamise ja vabadusvõitluse kohta mälestuste jäädvustamises.

Ühenduse üks eesmärke on paigaldada mälestusmärke langenud metsavendadele-vabadusvõitlejatele, kelle matmiskohad on teadmata või tähistamata. Selleks on loodud sihtasutus, mälestusfond Ristideta Hauad.

Pärnu piirkonna eestseisus ootab aatekaaslasi, endisi Pitka-poisse ja metsavendi ning teisi huvitatuid registreeruma Kaitseliidu Pärnu maleva juures Pikk 20. Asjaajamist juhib noorteinstruktor Rait Vaeno (telefon 443 0901). (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles