Pärnu linnabusside plaan muutub

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu linnabusside kasutajaid ootab 1. veebruarist kohanemine muutustega, mis kulude kokkuhoiust tulenevalt on tehtud kümne liini sõiduplaanis.


“Lähtusime sellest, et kärbe oleks võimalikult valutum sõitjatele,” kinnitas AS GoBusi Pärnu regiooni logistik Toomas Talts, rääkides kavandatud ligi viieprotsendisest liinikärpest.



“Andsime kooskõlastuse bussiliikluse muudatustele väga raske südamega,” tunnistas Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius. Ta lisas, et ühtegi liini ei kaotata ja muutuvad mõningad kellaajad.



“Arvestasime ettepanekute tegemisel ka bussijuhtide arvamusega, sest nemad teavad, millised bussiliinid ja mis ajal on kõige vähem koormatud,” mainis Talts.



Kahe ja poole nädala pärast toimuvad väikesed muutused kellaaegades puudutavad Pärnus liine number 1, 1a, 3, 4, 8, 11, 14, 15, 17a ja 21 ning on seotud peamiselt kas busside tunni võrra hilisema väljumise või varasema õhtulejäämisega.



Bussiliikluse muudatuste järgi hakkab Pärnu linnabuss number 1 alates 1. veebruarist väljuma Metsamajandi peatusest varahommikul kell viis, see on tund praegusest hiljem.



Buss number 1a alustab Kesklinnast väljuvat ringi kell 7.25 ja lõpetab Mere peatuses kell 8.05 ega sõida enam järgmisele ringile Niiduparki, sest bussi kasutajaid pärast kaheksat hommikul oli väga vähe.



Buss number 3 on käigus vaid kooliajal, kuid ei sõida enam 5. juunist 31. augustini.



Buss number 4 alustab kell 7.10 ja lõpetab kell 13.15 Metsamajandi peatuses. Hommikupoolikul on AS GoBusi Pärnu logistiku Toomas Taltsi väitel see liin koormatud, kuid pärastlõunal on sõitjaid vähe ja neil on võimalik kasutada samal marsruudil muid linnabusse.



Buss number 8 jääb sõitma vaid hommikul, tehes marsruudil Koidula gümnaasium - Turba kaks ringi ja lõpetades kell 8.15 Koidula gümnaasiumi peatuses. Suviti jääb see liin ära.



Buss number 11 alustab päeva kell 6.15, seega tund hiljem praegusest.



Liinil number 14 muutub hilisõhtune graafik.



Bussil number 15 jääb ära viimane väljumine kell 21.05 Raeküla raudteejaamast.



Bussil number 17a jääb ära õhtul viimane ring ja number 21 ei tee enam hommikul teist ringi, sest siis on väga vähe sõitjaid.



“Inimesed peavad minema kas kaugemale peatusesse või varem välja, harjuma muutustega ühistranspordi kasutamisel,” tõdes Talts.



Eelmised muudatused Pärnu linnaliinidel tehti tellijaga kooskõlastatult läinud aasta 1. juunist. “GoBus tegi oma ettepaneku ja kooskõlastasime need, lähtudes kulude vähendamisest, kuid jätsime tagasipööramise võimaluse, et vajadusel saame bussi käiku jätta,” rääkis Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius.



Abilinnapea rõhutas, et bussisõitjad ei jääks “jänesteks”. “Piletita sõitmine on maksumaksja raha vargus,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles