Reiu retkele oodatakse kuni pool tuhat suusatajat

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusataja.
Suusataja. Foto: Urmas Luik

Reiu puhkekeskus, Pärnumaa spordiliit, Pärnu Kahe Silla klubi ja rida toetajaid loodavad erakordselt lumist talve, suusatamise populaarsuse tõusu ja lähipäevade ilmaprognoosi arvestades näha pühapäeval Reiu suusaretkel matkamas kuni poolt tuhandet inimest.


Suusaretk stardib Reiu puhkekeskusest kell 11 (registreerimine 9.45 – 10.45, 16. jaanuari kella 18ni aadressil www.reiupuhkekeskus.ee ja Port Arturi infopunktides), aga tegemist ei ole võistlusega.



Raeküla männikus kulgev distants on avatud kolm tundi ja igaüks sõidab selle aja jooksul just niisuguses tempos ja nii pikalt, kui soovib.



Rada hõlmab Raeküla metsa traditsioonilist viiekilomeetrist ringi, lisaks veel õhtuti valgustatud osa, ja on seega seitse kilomeetrit pikk.



Sõidustiili valib igaüks omale meeldiva, sest lund on piisavalt ja ette valmistatakse nii uisu- kui klassikarada.



Rinnanumbreid ei ole, aga stardipaigas saab iga osaleja kleebise, mis finišis tagastatakse ja mis läheb loosirattasse.



Loosiauhindade kõrval autasustatakse aktiivsemaid õppeasutusi, lastega matkanud õpetajat, huvijuhti või lapsevanemat, peaauhinna paneb välja Reiu puhkekeskus.



Suusaretkel osalemine on tasuta nagu ka parkimine Reiu puhkekeskuse parklas.



Rahakott võiks matkalistel siiski kaasas olla, sest Hawaii Express määrib 25 krooni eest suuski (vaid libisema), pesemisvõimalus maksab samuti 25 krooni, puhkekeskuse kohvikust saab sooja jooki ja süüa.



Päev Reius ja Raeküla metsas ei piirdu üksnes suusatamisega.



Puhkekeskuses pakutakse lastele saanisõitu ja hullamist lumelinnas, kell 15.30 algab tantsupidu, kus hitte mängib DJ Lenz Ise.



Muretsema ei pea needki, kes tunnevad huvi Otepää MK-etapil samal ajal võistlevate Eesti suusasprinterite käekäigu vastu, sest puhkekeskuses mängivad telerid just õigel kanalil.



Seegi pole veel kõik. Pühapäeval sõlmitakse Reiu uhkekeskuses Pärnu linna, Tahkuranna ja Paikuse valla ning veel mitme partneri vahel koostöölepe Reiu-Raeküla tervisespordikeskuse tänapäevaseks arendamiseks.



Visiooni kohaselt on Raeküla männik lähitulevikus valgustatud ja viidastatud, omab praegusest avaramat parklat ning paremaid olmetingimusi.



Praegusel valgustatud rajal on potentsiaali saada tulevikus kaetud kunstlumega. Erinevaid teenuseid saab hakata pakkuma Reiu puhkekeskus, suusa- ja jooksurada algaks nii Reiust kui Raekülast.



Endisest raudteesillast kui suusasillast võiks saada Põhja-Euroopa liikumisradadel paiknev omanäolisim rajatis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles