Pärnu võrkpallurid lähevad jälle eurosarja

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmars Balodis on põlvehädadest priiks saanud ja tahaks Küprose klubist jälle tuttavasse Pärnusse kolida.
Ilmars Balodis on põlvehädadest priiks saanud ja tahaks Küprose klubist jälle tuttavasse Pärnusse kolida. Foto: parnupostimees.ee

Aastaid Euroopa kõigis kolmes võrkpallisarjas tiirelnud, kuid mullu peret heitnud ESS Falck Pärnu võrkpalliklubi meeskond lülitub oktoobris kodupubliku ees taas rahvusvahelisse konkurentsi.

Seitsmendast üheksanda oktoobrini on Pärnus Euroopa Top Teams sarja alagrupp. Mängivad Albaania Studenti Tirana, Ungari Veguesz Kazincbarcika, Makedoonia Gio Strumica ja Pärnu meeskond.

Alagrupiturniiri võitja saab järgmisse ringi, kus mängitakse kohalesõitudega ja vastasteks on Portugali Lissaboni Benfica, Rumeenia VCM Constanta ning Slovakkia alagrupi võitja (Jugoslaavia, Moldaavia, Slovakkia või Horvaatia klubi). Alagrupis teiseks jäänu saab õiguse mängida CEV-sarja eelturniiril.

Info vastastest on esialgu napp

“Alagrupi vastastest teame kõige rohkem albaanlastest, sest Studenti Tirana on nende koondise baasmeeskond ja MM-sarjas Tallinnas Albaaniat võitsime,” ütles Pärnu meeskonna peatreener Andrei Ojamets. “Ungari klubi kohta on üksnes selline info, et nad lülitasid mullu eurosarjast välja ühe tugeva klubi. Makedoonia kohta ei tea midagi.”

Pärnu meeskond mängis mitu aastat Euroopa madalaimas CEV-sarjas, jõudis mainekas Top Teams sarjas vaid mõne punkti kaugusele Final Four’st ja proovis tunamullu end ka kõige kõrgemas seltskonnas ehk Euroopa meistrite liigas. Seal tuli sein vastu ja mulluseks hooajaks formeeriti ESS Falck Pärnu meeskond põhjalikult ümber.

Lahkusid senised treenerid Pasi Rautio ja Raul Reiter, mängimise lõpetas Avo Keel, leegionärid saadeti koju ja oma paremad mängijad, nii Pärnus kasvanud (Argo Meresaar, Raimo Pajusalu, Jaanus Nõmmsalu, Kristjan Õuekallas) kui mujalt Eestist laenatud (Janis Sirelpuu, Veiko Lember) lasti või suunati teistesse klubidesse. Kuldsest meeskonnast jäi järele vaid vahetusmees Karl Järvekülg. Ning viis aastat Eestit valitsenud Pärnu meeskond lõpetas kodused meistrivõistlused vaid viienda kohaga.

Kas uus algus?

Võimaluse minna taas eurosarja sai Pärnu meeskond tänu Eesti karikavõistluste teisele kohale. Ja treener Ojamets küsib – miks mitte proovida, kui on võimalus?

“Tuletagem meelde – kui üritasime esimest korda CEV-sarja minna, polnud me ka mingi supermeeskond,” meenutas Ojamets. “Aga tugevnesime ja tugevdasime meeskonda ning nägime lõpus juba teistmoodi välja.”

Mulluse hooaja Pärnu meeskonnast on alles Aivar Silm, Karl Järvekülg, Ergo Sartakov, Meris ja Karel Merisaar, Aivar Lünekund, Kristjan Jürima, Asko Esna ja Andrus Raadik.

“Risto Strandson läheb Soome esiliigasse, Nikita Batujev Audentesesse, Tanel Sulustega me enam ei arvesta,” ütles Ojamets.

Meeskond ootab aga ka tõhusat täiendust. Suvel harjutas oma vanas koduklubis mullu Korsikal mänginud Jaanus Nõmmsalu. Ta läheb küll end näitama Viini HotVolleysse, aga kui seal lepinguni ei jõuta, võib Nõmmsalu tõmmata selga Pärnu särgi. ESS Falck Pärnu meeskonda tuleb Tartust esimese tempo ründaja Romet Priimägi. Uue sidemängija kandidaadid on soomlane ja austraallane.

Ukrainast tuleb end näitama universaalina reklaamitav keskblokeerija, Pärnu treenerid soovivad testida veel üht 203 sentimeetri pikkust venelast. Üks Pärnu publiku vana tuttavgi on orbiidis – taas tahaks Pärnus mängida mullu Küprose meistrivõistlustel hõbeda saanud Ilmars Balodis.

“Eurosarja mängudeks lisanduvad meie meeskonda Audentesest Keith Pupart ja Kristjan Sikaste,” andis Ojamets lootust, et Pärnu särgis taas võrkpallisõpru rõõmustavalt suudetakse esineda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles