Sõudjad jagavad medaleid

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksikaeru kahese mullused Eesti meistrid Jaan Laos ja Alvar Räägel (esiplaanil) Pärnu Kalevist on pühapäeval sama klassi peamised kullapretendendid tänavugi.
Üksikaeru kahese mullused Eesti meistrid Jaan Laos ja Alvar Räägel (esiplaanil) Pärnu Kalevist on pühapäeval sama klassi peamised kullapretendendid tänavugi. Foto: parnupostimees.ee

Homme ja ülehomme selgitab Eesti sõudeparemik Pärnu jõel tänavusi Eesti meistreid.

Võistlused algavad kell 16 tõelise maiuspala - meeste roolijata neljaste sõiduga, kus eelmisel nädalal U23 MMil kaheksasel B-finaalis nimekaid sõuderiike alistanud Eesti paatkond jaguneb kohaliku sõudeklubi ja Kalevi vahel pooleks ning neile astub vastu tänavu paarisaerulisel neljasel kaks MK-etappi võitnud seltskond.

“Vaatame, kas me selles klassis noortele vastu saame,” ütles Eesti paarisneljase isaks tituleeritud Tõnu Endrekson, kel mullu õnnestus roolijata neljasel Silver Sonntaki, Andrei Jämsä ja Vahur Mäega Kalevi paatkonda viie sekundiga edestada.

Tänavu istuvad SK Pärnu roolijata neljases peale Endreksoni veel Jämsä, Jüri Jaanson ja Sonntak. “Noored sõidavad väga hästi ja kerge ei saa olema,” arvas ta. “Meie oleksime neljapäevasel treeningul peaaegu ümber läinud – Jämsä tegi “konna”.”

Vähem põnev ei tõota tulla 16.45 algav meeste paariskaheste sõit, kus pärnakatest osalevad MMiks valmistuvad Sonntak ja Allar Raja ning Endrekson-Jämsä. Suvepealinna sõudjatele tahavad kindlasti vastu hakata tiitlikaitsjad Oleg Dmitrjev - Vladimir Latin Narvast. Noorematest on konkurentsis U18 MMiks valmistuvad Denis Nessõn ja Elar Jaakson.

Avapäeva lõpetab meeste kaheksaste paatide sõit, kus võitu ihkavad mõlemad Pärnu klubid.

“Kaheksane on lipulaev, mis näitab klubi tugevust,” ütles Pärnu Kalevi sõudetreener Matti Killing. “Viimastel aastatel on võitnud SK Pärnu, kuid meiegi noored ihkavad hambaid näidata.”

Pühapäev algab meeste üheste stardiga. Mullu mäekõrguse võidu saanud Pärnu kalevlasele Allar Rajale pakub seekord konkurentsi vanameister Jüri Jaanson.

“Rajal läheb tiitlikaitsmine raskeks, kuid võimatu see ei ole,” arvas Killing.

Meeste paarisaerulisel neljasel ei tohiks keegi MMile sõitjate vastu saada. Lahtine on narvalase Leonid Gulovi osalemine: talle teevad muret seljavalud. Teda asendab ilmselt Oleg Vinogradov.

Naiste distantsidel on Killingu sõnade kohaselt kalevlastel lootus esikohta kaitsta paarisaerulisel neljasel ja kaheksasel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles