Pärnu sõudjad teenisid kodujõel 14 meistrikulda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõudmise Eesti noorte, juunioride ja veteranide meistrivõistlustel Pärnu jõel jagati välja kaks tosinat medalikomplekti.

Tüdrukute B-klassi ühepaatide võistlusel oli kiireim Pärnu kalevlanna Kaisa Pajusalu. A-klassi neidude Eesti hõbe läks Merle Hansonile ja pronks Helen Tinkusele (mõlemad Pärnu Kalev). Sama vanuseklassi poistest sai Siim Lutoškin (Pärnu Kalev) teise ja Deniss Nessõn (SK Pärnu) kolmanda koha.

Poiste A-klassi paarisaeru kahepaadis sõudsid hõbemedali vääriliselt Elar Jaakson ja Deniss Nessõn (SK Pärnu), neidude seas tulid võitjaks Hanson-Tinkus.

A-klassi roolijata kahepaadi kolmikvõit läks Pärnu Kalevi klubisse. Meistriks tulid Rauno Talisoo ja Kristjan Tatra, hõbeda said Kristo Kaup ja Fredi Oks ning pronksi teenisid Erko Liier ja Tanel Mäger. Tüdrukute samas paadiklassis olid võidukad Kaisa Pajusalu ja Helen Tinkus. Kolmandana lõpetasid Maiu Lünekund ja Anu Borkvel sõudeklubist Pärnu.

Tüdrukute B-klassi paarisaeru kahepaatidel võidutsesid jällegi kalevlannad Pajusalu-Tinkus. Pronksmedalid kuulusid Gerli Noodaperale ja Andra Joostile (Pärnu Kalev). B-klassi poiste selles võistlusklassis pääsesid Nikita Lunin ja Roman Raaliste (SK Pärnu) pjedestaali kolmandale astmele.

C-klassi poiste kulla said Sten-Erik Anderson ja Kristo Laarmann (Pärnu Kalev). Tüdrukute seas võitsid esikoha Koidu Killing ja Kadi Ranne (Pärnu Kalev), nende klubikaaslased Mariliis Päev ja Kertu Post lõpetasid kolmandana.

Tüdrukute C-klassi ühepaadil võitis Kadi Ranne (Pärnu Kalev) hõbeda ja Eglit Võsu (SK Pärnu) pronksi.

Naisveteranide paarisaeru neljapaadi meistriteks krooniti Reet Palm, Tatjana Jaanson, Kalli Meriste, Katrin Karotam ning roolijata kahepaadi parimad olid Ulvi Lutoškin ja Vita Antone.U23 meeste paarisaeru kahepaadil said Andrus Sabiin ja Artur Maier teise auhinna.

Poiste B-klassi paarisneljaste finaalis olid kolmandad Nikita Lunin, Roman Raaliste, Edgar Kalmus ja Tamor Bakhoff (SK Pärnus).

Tüdrukute kaheksapaadi kulla said Pärnu kalevlannad Merle Hanson, Helen Tinkus, Kaisa Pajusalu, Kristina Tinkus, Andra Joost, Gerli Noodapera, Helena Ristimägi, Meelika Lehola ja roolija Kertu Post.

Poiste A-klassi roolijaga neljapaadi meister on SK Pärnu tiim, kuhu kuulusid Elar Jaakson, Deniss Nessõn, Lauri Roolaht, Maksim Dubinin ja roolimees Jürgen Lusik ning hõbe läks Pärnu Kalevisse (Siim Lutoškin, Rauno Talisoo, Kristjan Tatra, Fredi Oks, roolimees Mario Rannamets).

Alla 23aastaste roolijata kaheste Eesti meistrid on Alvar Räägel ja Jaan Laos Pärnu Kalevist. SK Pärnu sõudjad Andrus Sabiin ja Artur Maier tulid pronksile.

Poiste paarisaeru neljaste A-klassis võitis SK Pärnu (Elar Jaakson, Deniss Nessõn, Lauri Roolaht ja Maksim Dubinin).

Poiste C-klassi ühepaadi kuld on Kristo Laarmann ja hõbe Sten-Erik Anderson (mõlemad Pärnu Kalev).

Tüdrukute paarisaeru neljapaadi A-klassi Eesti meistrid on Merle Hanson, Helen Tinkus, Kaisa Pajusalu ja Kristina Tinkus Pärnu Kalevist.

Poiste kaheksapaatide meistriks tuli Pärnu Kalev (Siim Lutoškin, Rauno Talisoo, Kristjan Tatra, Fredi Oks, Kristo Kaup, Enn Semjonov, Erko Liier, Tanel Mäger, roolija Kristo Laarmann). Järgnesid sõudeklubi Pärnu ja Tallinna sõudeklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles